swyzak

Direktlänk till inlägg 28 juni 2008

Trosa Stadslopp 2008

Av Johan - 28 juni 2008 19:43

Så var det igår kväll återigen dags för det kanske den trevligaste löpartävlingen för säsongen: Trosa Stadslopp. Få arrangemang kan bjuda upp till en sådan fulländad folkfest som Trosa Stadslopp innebär... Riktigt gemyt när det är som allra bäst!

Efter att ha kommit lika tidigt som vanligt till en tävling så befann jag mig uppladdandes iPods-lyssnande i bilen när diverse andra smurfar parkerade bilarna på samma sidogata som undertecknad... Så det blev en trevlig uppvärmning i gott sällis, Patrik var osäker på formen efter skada och lite sjukdomskänningar (nå´t som visade sig ändå leda till en lysande 4:e plats och en brödrost), Cedden var löpsugen (vilket resulterade i ståtligt Trosa-PB i själva loppet) efter 48h löpvila och kunde inte invänta övriga sällskapet utan tjyvstartade uppvärmningen och sedan Sussie som är på G tebaka efter skada...

Nog om en tevlig uppvärmning nu till loppet, 21.00 ljöd signalen för start och iväg drog vi alla, första kilometern (som måste vara kort) gick på 3:10 och den efterföljande som gick i vad jag upplevde som samma fart gick på 3:20!!! Hade följe med Olof_S och Lisa Blommé at this point när vi kom till den första flack uppförslöpan där jag drog ifrån en smula, dock kom Lisa i full fart när det väl slog om till medlut. Var i sällskap med sistnämnda till dryga 6 km, partiet ut på grusstigen var det där jag svackade förra året och i år hade det upp dit gått snabbare så visst fanns det vissa tvivel. Men löpningen kändes kraftfull och riktigt bra så jag plogade på och hängde av sällskapet och plockade en del löpare. Och i den näst sista stigningen plockade jag en trio löpare och tuffade på, nu började det bli något stumt, inte akut men i den sista lilla grusmotlutan gick en av dom bakomvarande om mig... Klara minuspoäng till mig, är det i några partier jag inte ska tappa till motståndare är det i uppförsbackar där jag vet att jag kan tuffa på riktigt bra... Vid 500 m kvar står Coach W och gormar åt mig att jag har hänga på framförvarande två löpare (vilket jag har) och jag ger bokstavligen allt... Tyvär är deras allt också ganska snabbt... Närmar mig lite, men sista kurvan in mot upploppsrakan tappar jag lite rytm (inte för att det är avgörande) men biter i men kommer inte ikapp... Tiden 29:32 leder till en 10:e plats enligt resultatlistan (korrekt?!?). Och är över halvminuten snabbare än förra året... Nöjd? Grymt nöjd, med tiden och främst med känslan av att vara riktigt stark hela vägen...

Nedjogg i trevligt sällis, iPod sällis i bilen hem och en vilodag förutom 2,5h intensiv skejt i Avestas betongheaven med grabbarna grus får summera helgen till och med lördag...

Imorgon stundar lite längre distans igen, sedan är det bara att ploga ett par tuffa veckor inför dagen D....


Lite bilder från Trosa också såklart, en från varvningen i downtown Trosa och en från målgången...


Foto: Thomas Windestam

 
ANNONS
 
Berglund

Berglund

28 juni 2008 22:50

Grattis till ett bra lopp! :)

http://berglundbloggar.wordpress.com

 
Ingen bild

Joey

29 juni 2008 13:00

Bra sprunget! Men har du skaffat ny kepa????

 
Ingen bild

swyzak

29 juni 2008 14:03

Nej men den är däremot bakvänd... ur led är tiden!

 
Clark Kent

Clark Kent

30 juni 2008 12:00

Sweet jobbat Mannen! Du såg laddad ut med poddarna i öronen innan uppvärmningen så jag visste att du skulle lubba på bra! Men pers med över en halvminut bådar gott inför framtiden. Men what'z up with the Kepa? Två lopp på raken med den felvänd???

Helglöp på lördag eller söndag i Sala? Helst lördag då det vankas 5000m på Sollentuna GP följande tisdag.

http://patrik.familyengstrom.com

 
swyzak

swyzak

30 juni 2008 16:44

Tha deal med kepan is tha motvind... Vore segt om den blåste av, hur skulle det då gå??? Helglöp i Sala är taget, ska kolla vilken dag som är bäst, men det borde nog funka med lördagen för min del, bara en fråga om vilken tid på dygnet lixxom...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se