swyzak

Direktlänk till inlägg 17 juni 2008

Crasch and burn-kid...

Av Johan - 17 juni 2008 13:04

Ok går händelsena i förväg och börjar rapportera på slött sätt som om det vore semester redan idag. På agendan idag i träningsväg hade coach W laddat upp med 8 x 1000 m med 200 m PJ i progressiv style-e från 10kp fart ned till 5kp, dvs ungefär 3:22-3:12... Det borde ju funka helt ok, iaf i mitt huvud när jag vid lunchtid joggade iväg till Arosvallen. Väl där fann jag arenan fylld med entusiastiska ungdomar som deltug i V-ås Friidrotts ”Sommarkul”, jag fråga om det var ok att nyttja banorna ändå, vilket det var. Banorna hade fått en ansiktslyftning sedan sist, detta inför det stundande SM i friidrott vilket innebar att banorna var helt klockrena, kanske lite i mjukaste laget om man ska hitta nå´t att gnälla på. Körde igång och såg direkt att den första 1000-ingen gick för fort, försökte bromsa upp den men den landade iallafall på 3:14. ”Aja, ingen fara på taket, jag har öppnat för fort på intervallpass för” tänkte jag och fångade upp nästa på mer lämpliga 3:20. Sedan betade jag av dom två följande ned till 3:18. Sedan började benen protestera och löpningen blev skit och sedan följde två stycken på 3:20 varav den sista var jag helt kokt på, beslöt mig därför att lägga ned. Hängde halvdöd över stängslet och satte mig att stretcha lite och jogga ett halvvarv. Under tiden tänkte jag ”Vafan, jag provar några 400-ingar) sagt och gjort kör 3 st 400-ingar på 70” och dom känns ju helt ok, vilket blir det mest positiva jag bär med mig från det här passet. Lärdomar då? Som vanligt vikten av att bromsa första intervallen, vilket jag redan visste iofs, men varför gör man inte så då? Ja säg det... Idag fick jag betala priset för rookiemisstag, men det var kul att springa bana iallafall, antar att mina vader kommer straffa mig imorgon....

 
ANNONS
 
Clark Kent

Clark Kent

18 juni 2008 09:26

Tartanbanor som e för mjuka!? Det har jag aldrig varit med om! :)

Osså den berömda första intervallen... Många säger ju att man skall köra en massa tempostegringar så man har pulsen uppe när man väl börjar passet. Men nackdelen med detta är ju att det e så lätt att lägga den första aningen för snabbt. Kanske lika bra att skita i tempostegringarna och påbörja intervallerna från nada. Då lär den första inte gå för snabbt i alla fall. :)

http://patrik.familyengstrom.com

 
swyzak

swyzak

18 juni 2008 10:19

Det kan ju iofs vara min blott frånvaro från tartanen som fick dom att framstå som mjuka. Eller att jag hade gummi i benen så pass fort... Lektionen är lärd nu iaf... =)

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se