swyzak

Alla inlägg under maj 2008

Av Johan - 21 maj 2008 13:18

19,5 km, 1.15:07 - Jobbet upp över Viksäng runt Flygplatsen via Hälla, Viksäng och Lillåudden tillbaka Varav 60’ 42kp, kändes riktigt bra, flöt genom passet bra

Satt på jobbet på förmiddagen och kände mig mer än lovligt seg i både ben och huvud så jag var beredd på att få kriga rejält på dagens pass. Visserligen ska 42kp inte behöva vara ett krig, men om benen är sega kan 3:40 bli lite kämpig fart. Nu känns det ganska direkt att det nog kommer flyta på riktigt bra idag och farten pendlar uppskattningsvis mellan 3:35-3:40 hela vägen, har bara koll på den första kilometern som flöt ut på 3:35. Vad kan man säga det kändes bra helt enkelt! Nöjd med det, kärde passet i Katana-dojjerna, sitter som en smäck och skulle egentligen utan att tveka ha dom på maran, men... Lite skraj är jag att den snåla dämpningen ska komma och ge mig krampvader, å andra sidan körde jag långpass på 36 km i dom och det funkade, så det borde ju... Fan alltid ska man ha nå´t huvudbry! Sen ska man behöva vara nervös för om Man U ska lyckas tvåla dit Chelsea ikväll... Soffplatsen är given!

Shame on me, det ska till ett påminnellsemail för att man ska komma ihåg och rapportera om en tävlingsbegivenhet inom familjen. Som jag skrev igår så sprang Annette Vårruset över 5 km igår kväll, på tiden per egen klocka 21:05, löparnörden i mig räknade fram 4:13/km. Riktigt grymt, jag trodde på nå´n minut långsammare, men det var riktigt jävla bra helt enkelt, speciellt som det varit maraträning på den fronten också senaste tiden!

ANNONS
Av Johan - 20 maj 2008 10:02

Nuså nedtrappning inför maran på gång, vilodag idag, första sedan i påskas eller nå´t sådant. Och det har funkat fint all along, så sagt i tidigare poster så upplever jag en bättre känsla i benen av att köra ett kortare lätt pass än att löpvila helt. Nu är ju situationen lite annorlunda med tanke på maran, benen måste få vara fräscha och suga upp den senaste tidens tuffa träning. Speciellt gårdagens 40 km sitter en del i vaderna idag kan jag lätt konstatera, i övrigt inte direkt sliten av passen igår.
Så vad ska man göra idag med en vilodag, ta en tur på sta´n på lunchen kanske när den inte måste disponeras till träning. Har lovat Melker att vi ska åka lite skateboard efter dagis också, så det har jag inga problem med att göra, ska till och med bli kul nu när jag accepterat att jag inte åker på samma villkor som förr... Annette ska springa Vårruset ikväll, ska bli kul och höra vad hon kommer göra för tid på 5 km, antalet löpare som tar Vårruset här i sta´n som en riktig ”tävling” och tränar seriöst är nog tämligen lätträknade så det kanske kan bli en framskjuten placering för henne också. Ska bli intressant!

ANNONS
Av Johan - 19 maj 2008 13:22

20,1 km, 1.17:39 - Vallbyrundan och Bäckbyrundan Varav 10km i 42 kp, rätt segt i benen.

20 km, 1.17:26 - Bäckbyrundan x 2 Varav 10km i 42 kp, muskulärt sliten, men annars rätt bra.

Förra året var jag förskonad från detta dubbelblock som jag kört idag, allt p g a ett 5000 m lopp som jaf för övrigt sprang ruttet i. Nu ska jag inte få det att låta alltför hemskt, jag har inget emot att träna, inget emot att träna mycket heller för den delen. Men att vakna upp med en träningsdag med 4 mil på agendan kan bita liite på psyket. Första passet kör jag på vägen till jobbet så det är till att gå upp tidigt. Annette sticker ut och springer vid 05.30 jag går upp och käkar frukost för att vara startklar när hon kommer tillbaka. Det är en rätt kulen morgon men ganska snart värmer solen ganska skönt. Passet är alltså 10/10km varav den senare delen ska gå i 42kp. Inledande delen känns rätt seg och när jag ska öka upp till 42kp känns det inte som benen svarar för fem öre. Men det flyter på och tiden för den tian landar på 35:48, dvs för snabbt... hur fan nu det gick till!
Har några timmar att fylla depåerna på innan jag sticker utt på ett identiskt pass på lunchen, benen känns mest slitna inget annat, så efter 10km skruvar jag upp farten till 42kp igen, känns faktiskt bättre nu än imorse och sjukt nog känner jag mig riktigt stark i uppförsbackarna, klockar in på 36:12... Kändes värre på pappret än vad det var, värre var väl att gå till Tandläkaren och bli bestulen på 1.300:- för att få två hål lagade. Och vad är upp med att laga tänderna, oftast gör det inte ont, men så helt oannonserat kan det bli jävligt oksönt... Aja, nu är det gjort för denna gången, go on killing em with Cola..!
Ikväll blir det till försöka ansa gräsmattan som förvandlats till en djungel på mindre än två veckor, OM det nu inte börjar regna.

Av Johan - 18 maj 2008 12:06

Jaha, då är snart hela helgen slut, fattas bara att gå ut i eftermiddag och med yxans hjälp få loss den förbaskade roten i trädgården som gäckat mig ett tag nu... Kommer det funka? Nja, man kan ju hoppas, annars är dynamit ett alternativ!

Igår blev det iaf 90' 42 kp, med uppv. & nedjogg ett pass som gav dryga 29 km. Startade direkt från stan efter att ha gått runt i affärer på förmiddagen och lyssnat på Didriks konsert, kan säga att jag inet kände mig upplagd för passet alls. Men jag styrde kosan ut mot Skultuna där det finns fina uppmätta och markerade kilometrar längs cykelvägen, ville ha en riktig check för vad min känsla för min 42 kp är värd. Så det blev vändning strax innan Skultuna kyrka och samma väg tillbaka i lätt motvind. Låg stadigt kring 3:38-3:40 hela vägen, lustigt nog blev den snabbaste kilometern på den där jag provade att inte lite gel. Funkade hyggligt för magen iaf att inta den så det kan nog bli en del av langningsprovianten den 31/5, men rent teknikskt tog det för lång tid att få ur nå´t ur den och jag kom ur andningsrytmen. Ändå gick den kilometern på 3:36, på nå´t sätt driver jag alltid upp farten när jag intar både vätska och gels, har tänkt på det tidigare, skumt, borde vara tvärtom! Oavsett vad så funkade benen bättre än jag väntat mig. Flöt iväg lite väl fort i nedförsbacken längs Skultunavägen och tillbaka till staden, fick betala för det på den stundande klättringen upp mot Aroslund, bara genomkörare som påminner ganska mycket om stigningen på Västerbron både i längd och lutning. På det hela taget ett bra pass!

Sen skulle det grillas på kvällen, det sket sig kapitalt då det regnade å det grövsta, så det fick bli "stekgrillning" i stekpannan...

Denna morgon bjöd 2 varv lugn löpning i Trollskogen, sen blir det som sagt att försöka fixa lite i trädgården, tätt följt av sammandrag av GV på TV4 Sport...

Av Johan - 16 maj 2008 09:49

6,5 km, 28:55 Hem och till jobbet Inte väntat annat än att det var segt, men det kördes lugnt hela vägen

 

Jaha då var dubbelblocks dag nummer ett avklarad törs knappt tänka på att måndagen kommer bjuda dubbelblocks dag nummer två då med 10/10 km. Å andra sidan börjar även nedtrappningen efter det så det är väl bara att ploga på då också. Plogas ska det göras med 90' i 42 kp imorgon eftermiddag också. Allt innan grillen ska dammas av alternativt tömmas på vatten...

Idag blir en så´n där usual göra saker-man-inte-hunnit-under-veckan-dag, dvs städa och handla mat, benefits med att sluta tidigt! 

Av Johan - 15 maj 2008 15:53

14/5: 12,7 km, 56:18 - Från jobbet via Viksäng och hem Lugnt tempo inget energislöseri inför morgondagen, flöt på bra

15/5: 17 km, 1.06:06 - Versioner på Bäckbyrundan Varav 10 km i 42 kp, flöt ruggigt bra fick hålla tillbaka dom inledande ”lugna” 7 km.


17,1 km, 1.07:XX - Versioner på Bäckbyrundan + Vallbyrunda och hem Varav 10,1 km i 42 kp, klart tyngre än på lunchen.


Sådärja då var dagens första dubbelblock avklarat sedan några timmar tillbaka, bara att återhämta, lassa in, slappa i den mån man kan göra det på jobbet en torsdag. Hur som helst kändes det första blocket hur bra som helst med tiderna, 7 km: 29:57, 10 km (42kp) 36:10. Kändes bra, kontrollerat och najs hela vägen, lätt ökning den sista biten tillbaka till jobbet. Vi får väl se hur benen svarar ikväll kl. 22.00 när det är dags för nästa block, blir samma sträckning på 7:an sen får 10:an slingra sig en annan väg för att sluta hemma... Där planen är mackor, glass och lite gott för att ”refuela” efter dagen! Snart trappas det ned!


Dagen efter rapport om dubbelblock två: Kommer loss tidigare från jobbet, tack och lov för det annars hade det blivit mentalt tufft att ploga klockan 22.00 även om jag hade gjort det också. Regnet piskar ganska friskt redan från start och det känns direkt att det är liite segt i benen och den lugna 7:an klockas på 30:38 trots att jag trodde den var snabbare än på lunchen, så mycket är känslan värd... Sedan är det bara och borra ned och lägga farten i 42kp, visst det är segt mest i benen farten är god och ansträngningen på en juste nivå, men regnet börjat tillta å det grövsta ganska direkt och snart är jag helt dränkt. Detta i kombination med låg temperatur gör att låren stelnar upp ganska snart vilket gör resan sju ggr värre, once again borra ned huvudet ingen annan än jag kommer springa passet åt mig. När jag viker av sista 2 km hem in mot Gryta formligen vräker regnet ned... Stannar klockan för dom ganska tuffa 10,1 km på 36:55, helt ok...! Nöjd blir det lite mackor och glass i fåtöljen innan jag somnar förvånansvärt lätt...

Av Johan - 14 maj 2008 09:02

Trodde aldrig att jag i min vildaste fantasi skulle vakna upp och vara besviken över att det inte regnat på natten, men nu är det önskvärt för att spola bort lite pollen ur luften, hoppas på ett skyfall under dagen, sedan för det gärna ha ett uppehåll mellan 20-21 ikväll när jag ska springa hem från jobbet. Vi får väl se hur det kommer att bli med den saken.

Annars är det bara att blicka fram mot det första dubbelblocket imorgon lunch och imorgon kväll efter jobbet, 7 + 10 km och ett identiskt på kvällen (där 10 km ska gå i 42 kp). Men detta kommer inträffa imorgon idag är det bara soft löpning som gäller... Och lunch på stan!

Av Johan - 13 maj 2008 13:44

23,6 km, 1.29 - Arosvallen 14 x 1000/400 m, (GS: 3:25.7/89.0) Wow gav inte benen cred. för att passet skulle funka så bra som det gjorde idag. "Snabbr", kontrollerat och jobbigt!


7,6 km, 36:21 - Rocklunda 5:an + 2,5:an Ruskigt stelt till en början, lossnade efter 1-2 km sedan rullade det på bra i lagom fart. 4 x koo som kändes mkt bra och sedan löpskolning på parkeringen.

Stämplade ut bright and early för lunch och tog mina nya marapolare i handen och joggade iväg till Arosvallen. När jag kom in fann jag till min fasa en traktor och en lastbil som stod och arbetade vid kastdelen. Aja, vad har man för val, ta lite vida kurvor eller nå´n annan paniklösning av läget.. Valet är enkelt. Skobyte och sedan kör jag igång, första intervallen som vanligt snabbt, 3:19 mot plan och order från coach Walker som var på 3:30. Försöker tygla farten hela tide och lyckas väl hyggligt även inte en endaste ligger på tänkt tid... Tappar dock inte farten på 400-ingarna heller vilket kan bli risken om det går för fort. Efter ett tag får jag sällskap av en hel skolklass som kommer och har idrottslektion på innerplanen, i deras ögon framstår jag nog som dum i huvudet och kanske, kanske är man lite dum i huvudet, kunde iofs inte bry mig mindre. Nåväl jag försöker fokusera på mitt och ploga på (ignorera det vilda tjoandet och tjimmande som nu uppstått) och försöker låta bli att räkna antalet, psyktrick som brukar funka på mass 400-ingar, funkar ganska bra idag oxå, första gången jag kikar är på 11:e, plöjer på 3 st till... Visst är det jobbigt men under kontroll och det är den bästa känslan i kroppen på över en vecka, får en attack av allergihosta efteråt, men det var klart väntat.
Tycker mig även uppleva att banorna är ganska hårda, lite Portugalvarning på dom, men, men...

Cola och choklad reparerar kroppen och ikväll blir det en lätt, lätt lufs under tiden Didrik har orkesterlektion...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se