swyzak

Alla inlägg under april 2008

Av Johan - 10 april 2008 14:38

23 km, 1.35:29 - Genom hela sta´n kors och tvärs Varav 79' fartlek i tempo något snabbare än 42 kp, blev uppskattningsvis 3:40-3:30 fart, i ökningar om 4' resp. 2' med 2' PJ. Nästan wow känsla på benen... Nu uppmätt distans!

Alltid svårt att hitta en bra fart vid sådana här pass, men det funkade hyggligt, gäller ju att inte köra bort sig inledningsvis. Och ånyo kändes benen bättre ju längre det gick. Trodde väl inte riktigt att benen skulle funka så här bra idag, speciellt inte som det var liite småtrögt i början. Skulle egentligen harvat 5 minuter till, men var för nära jobbet och kände mig lite halvstressad så jag beslöt att korta ned nedjoggen och runda av...

Glädjande att man får följa Man U i semi mot Barcelona också, det var lixxom aldrig nå´t snack om saken igår kväll...

Blir en lätt jogg hemåt ikväll efter jobbet, driva ut lite skit ur benen, sedan är det äntligen fredag, fantastiskt skönt!

ANNONS
Av Johan - 9 april 2008 14:31

14 km, 56:57 - Nya favvorundan (reversed) Viss motvilja innan, 3 x 5 x 30/30” fartökningar för att bryta tristessen och få lite fart i benen. Benen väsentligt bättre efter fartökningarna än innan...

Kände mig allmänt energitom och lite anti innan jag drog ut i snöovädret, benen pinnade inte direkt på fort och välvilligt inledningsvis. Så idén med fartökningarna blev en bra idé och så gick tiden ack så mycket fortare också. Och konstigt nog var benen som ni kunde läsa ovan mycket bättre efter att ha kört fartökningarna, ibland äro kroppen skum...

Annars slog det mig under passet att jag oftare än sällan känner sug efter saker att nära mig med, choklad, glassar U name it. Skulle kunna säjja cravings i stil med nå´t kvinnor verkar kunna uppleva under graviditeten? Kan det vara ökningen i träningsmängd som ligger bakom? Skulle tippa på det! Aja, det är angenäma problem, man har iallafall inga större problem att somna på kvällarna, thats for sure! Ikväll ska det skådas när Man U slår ut ett par fallglada Italienare ur Champions League, med cola och en driva digestive i högsta hugg. Mitt tips är att jag orkar vara vagen en halvlek, troligen halvlek nummer ett. Allt detta bygger på att jag inte kommer jobba över!

ANNONS
Av Johan - 8 april 2008 09:57

6,5 km, 28:16 - Gryta Runt Kändes som slow-mo imorse, vilket det tydligen inte var. 5 x koo.


21 km, 1.21 - Jobbet t. Björnön 5:an tillbaka Prog. SD all along, mycket bra ben, trodde jag aldrig imorse.

Morgonens early-bird pass är väl inget att skriva hem om, dom går mest per automatik nuförtiden. Till lunch har jag fått tillskissat mig progressiv snabbdistans i 80’ från 4:20-3:40 fart, på pränt ser det inte så farligt ut. Kommer krydda det genom att köra ut mot Björnön och ta 5:an därute (så man får lite XC-feeling och extra trötthet) och sedan tillbaka, det ger sina stadiga 2 mil och några metrar till. Hoppas bara hinna ut innan det utlovade regnet och innan vinden tilltar alltför mycket.


The wind is the most retarded shit, så är det bara, det var inget undantag på dagens pass. Hela sista biten från Björnön och in blåste det grovt mot. Men nu går man händelserna i förväg, startade min vana trogen för snabbt, strax under 4:00-fart på intervall-kilometern på vägen ut mot Björnön, fick försöka dra i handbromsen åtminstone ett par minuter till, men det flöt på fint även runt Björnö 5:an, som gick strax under 20’ sedan var det ”freeway” tillbaka in, som stördes en del av motvinden som jag tidigare berättat om. Intervall-kilometern på vägen in gick på 3:22 för övrigt så lite progressivt blev passet iallafall, depåstopp på kiosken för Cola och sen tillbaka till jobbet igen.

Imorse skickade jag Melker i sina Pippi-klder till dagis, klara önskemål från hans sida sedan igår, han har nå´n form av Pippi-period nu. Han sover dock inte med fötterna på kudden ÄN! Men han vill gärna ha såna borstar på fötterna så han kan skrubba golvet som Pippi gör. Vi får väl se hur det blir med det!

Annars går tiden tick-tack ruggigt fort, Stockholm Marathon is approaching med stormsteg. Och om man bortser från denna helgen så går kommande tre bort p g a tävlingar: TDM, Säter 1/2-marathon och TSM, följaktligen inga långpass på tre helger... efter denna!

Av Johan - 7 april 2008 08:30

5/4: 8,9 km, 37:53 - Finnslättsrundan Högst ordinärt distanspass, litet tidigt för att vara helg (06.25)

6/4: 38,5 km, 2.55:30 - Hem t. Skultuna kyrka via Skerike och Rocklunda 10:an och hem Generellt mycket bra känsla, för fort som vanligt, fartökning sista 10’

7/4: 6,5 km, 29:15 - Hem till jobbet Ganska bra ben ändå med tanke på gårdagen

10,6 km, 43:30 - Svartårundan x 2 till dagis Stresspass därav rask takt på bra ben, trummade sista biten under 4:00-fart

Jaha, en lite återblick över helgen som var både välbehövlig och najs på alla sätt och vis. Söndagens långpass gick av stapeln i det gråmulna och tämligen vndstilla vädret, denna gång hela vägen ut till Skultuna K:a, försökte lägga tempot uppskattningsvis strax under 5:00-fart, men det gick nog säkert fortare och vid vändning in mot stan igen så ökades nog farten ytterligare, inte medvetet men ändå. Sedan blev det ett varv på Rocklunda 10:an innan det ökades fart resterande bit hem, skulle väl egentligen harvat 5’ till men det kändes som det redan hade blivit långt nog...

Av Johan - 4 april 2008 08:41

7,1 km, 31:50 - Hem till jobbet över turbinbron pigga ben i 2 km, sen segt som sirap eller snor, whatever...

Som vanligt på fredagar har man inte dag för lämning på dagis vilket innebär löpning till jobbet i 9 fall av 10. Och ånyo blir fredagen en ÅH-dag ur träningssynpunkt, ”bara” detta korta passet. Kändes som benen kan behöva det, inte för att morgondagen kommer bjuda nå´n speciellt lång eller snabb distans, men dom kommer få sitt lystmäte med plusmeny på söndag, 180’ är beordrat!

I övrigt god mat i afton och lugn och skön kväll hemmavid känns inte som man varit hemma många kvällar denna veckan, tisdagen träning i Sthlm och ons och tors jobb till sent, nej jag har nog knappt varit hemma ett dugg denna veckan, need I say: skönt med helg!

Av Johan - 3 april 2008 13:36

6,5 km, 29:42 - Gryta Runt Som vanligt på morgonen, 5 x koo som knappt kom upp i fart

18,7 km, 1.13:07 - Jobbet över Viksäng, Flygplatsen, Hälla, Lillåudden
Prog SD 16 km (60’) inte helt oväntat segt värre

Torsdagar är en lyxig dag, sovmorgon. Att man sedan går upp tidigt som fan ändå för att köra dagens första pass är en annan sak, men lyxet består i att kunna ta det lugnt på morgonen, ha tid att umgås med Melker på ett kvalitativt sätt! Utan att stressa till dagis, osv... Helt underbar morgon faktiskt!

Vid 11-tiden hoppar jag i löparkläderna igen för dagens andra pass, ett SD-pass i progressiv anda, från 4.00-3.30-fart, är planen. Att man sedan inte alltid lyckas följa planen är en annan sak. Misslyckas även denna gången då första kilometern går på c:a 3:55 och sedan vet man ju hur det blir man slår ju sällan av på farten. Hamnar ganska snart i (uppskattad) 42 kp. Tappar lite fart och ork i motvinden på rakan vid flygplatsen, men får upp fart igen när jag viker ned mot sta´n igen. Och sista 1,5 km går nog som jag upplever det hela klart under 3:30-fart. Då kan jag väl räkna ut hur passet varit rent fartmässigt, sprang troligen merparten av passet i 3:45-3:40 och kanske något för kort del snabbare än så... Och ja, nämnde jag det inte, det var seegt!
Så najs med helg snart hursom... men lååångt långpass på söndag! Nu MÅSTE jag köpa glass, det är för fint väder för att låta bli...

Av Johan - 2 april 2008 13:31

13 km, 56:43 - Jobbet längs Lögarängen runt Lillåudden upp på Viksäng och tillbaka Lugnt och fint, på slitna ben hela vägen, men bissart nog med en bra känsla, hur det nu kan stämma?

Inget annat än slitna ben efter gårdagen var att vänta, men det är tacksamt när löpningen flyter fint ändå inte är det så man flyger fram, men what the heck! Tanken var att det inte fick, skulle gå speciellt fort idag, vill ha hyggliga ben till morgondagens SD. Under hela passet gjorde jag upp med mig själv över den utblivna B & J-glassen igår, fanns den på Hemköp skulle jag köpa... Men som vanligt när man bestämt sig för nå´t så finns det ju inte, det är lagstagat på att det ska vara så. Ska man vara tvungen att ta en trip till Pressbyrån under eftermiddagen för att fixa till det hela?

Av Johan - 1 april 2008 12:11

6,8 km, 31:07 - Svartårundan x 2 Ganska ok ben faktiskt, 5 x koo


27,5 km, ca 1.55 - Fiskartorpet Fartlek enl. 3 x 5 km med 1,4 km PJ på det ganska duktigt kuperade 2,5 km spåret där stod på schemat, kändes som löpningen stämde riktigt bra.

Så blir det till att äntra tåget till hufvudstaden för lite klubbträning i afton, det ska bli najs. Finns en uppenbar fördel med att åka tåg upp, det är att slippa köra bil hem med tröttkörda ben och skalle. Nackdelen uppenbarar sig när man kommer tillbaka hem och har 7 km cykel hem från stationen.... blah!
Planen ska tydligen vara 3 x 5 km i 42 kp runt Fiskartorpets spår i afton, har minnen från en snedtrampning och en felspringning med Simmarbjörnen därifrån i höstas... Det ska inte behöva upprepas ikväll, hoppas jag!
Melker har en fascination som säkert delas med många barn, nämligen den för maskiner och lastbilar, ett av morgonnöjena på väg till dagis brukar vara att kolla efter just dessa fordon. Idag skådade han en av favoriterna: Lastbil med vagn. Varpå följande konversation utspelade sig:
-Titta pappa, lastbil med vagn
-Mmmmm
-Jag ska köra lastbil med vagn
-Det får man göra när man blir stor
-Melker är stor
-När du är lite större
-När jag blir farbror ska jag köra lastbil med vagn
Det är najs, när blir man farbror egentligen?


Lite grand om begivenheterna i hufvudstaden igår, fartlek 3 x 5 km i terräng i mara-ansträngning var planen, sällskap med Seas och Cedric och rätt fort spräckte vi nog den planen och med facit i hand så blev det marafart istället med tiderna 18:64, 18:46, 18:53. Duktigt jobbigt var det oxå, hade fin draghjälp av Cedden och Seas stadigt 10-20 meter före, hjälper ruggigt mycket andå... Man kan ju inte släppa eller kan man? Nå´t man kanske alltför ofta glömmer är om själva löpningen kändes bra, bortsett från bekräftandet av tider och dylikt, och igår kändes det bra, riktigt bra och det var ruggigt skoj att springa... det kanske man glömmer ibland också!
Blev en låång nedjogg genom downtown hufvudstaden där energinivån var ruggigt låg sista biten till KTH-Hallen, huvva sällan har väl en Mars varit så god. Men varför köpte jag ingen B & J glass på Centralen i väntan på tåget, vilken miss... Ska man tillägga att cykla 7 km kl. 23.10 från stationen och hem var precis så jobbigt som väntat.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se