swyzak

Alla inlägg under april 2008

Av Johan - 21 april 2008 12:37

6,5 km, 29:01 - Gryta Runt Inte dom direkt jättepigga benen som var med idag

13 km, 56:20 - Från jobbet längs Lögarängen upp på Viksäng och tebax Lät benen gå i den fart som kändes behaglig, träningsvärk på en del ställen faktiskt, men det kändes lätt och bra sista 2 km

Morgonens pass var inget att orda om, mer rutinmässigt än nå´t annat, härligt med ljusa mornar nu iaf, nu väntar jag bara på att shortsen ska kunna åka på vid den tidpunkten också, dvs att det ska bli varmare.
Lunchpasset var en behaglig historia om man bortser från träningsvärken som sitter på lite skumma ställen, kan det ha kommit av TDM eller av dom 15 minuterna skejtboardåkning jag och Melker utförde igår eftermiddag?
Ska ta mig genom eftermiddagen på jobbet nu bara, sedan blir det hem och vara i solen med Melker, sen runda av med makaronpudding, är det middag för champions...?

ANNONS
Av Johan - 20 april 2008 19:23

Blir ingen sedvanligt dagsrapportering om helgernas pass, bara att det blev ett kort pass om c:a 5,5 km i lördags innan jag var stående i jobbets mässmonter hela dagen och sedan montera ned den, tätt följt av middagsbjudning hos Fredda och Amanda, trevligt, mucho najs mat... Slocknade helt tvärtrött och toppfylld med kladdkaka och jordgubbar efter endast ett kapitel i boken...

Ändå var jag hyfsat pigg på morgonen imorse och hivade i mig sedvanliga frullen, brände iväg till Vallentuna, hejjade på lite folk, värmde två varv på banan med Patrik innan det vips var dags för start. Ingen egentlig nedtrappning i träning inför tävlingen var gjord så det var intressant att se hur kroppen skulle funka... Hade en plan, vilken var att köra mitt eget race totalt, och ha kraft att öka från 3:e varvet och i mål (ja, det är alltså 6 st 2 km varv det handlar om, om nå´n bommat det). Starten går och direkt iväg upp för loppets egentligen enda sugande backe och till det knixiga partiet som löpte på en smal stig högst upp på en slänt där omlöpning ej var att rekommendera... Sedan dryga 200 meter på en lite halvsvårlöpt smal stig, resterande på motionsspår, med tämligen lite uppförsbackar... Ett par knixar förvisso men inget att prata om... Låter folk rusa i sin takt till en början, i vetskap om att startbacken ska passeras ytterligare 5 ggr och det kommer suga musten ur folk som startat för hårt... Enda gången jag spanar på klockan är efter den första kilometern, som går på 3:29... Inte riktigt så fort hade jag tänkt mig initialt, men, men... Trummar på varv efter varv och plockar folk hela vägen, känner mig fräsch ut på 4:e varvet och ökar något, har även Brian B från Fredrikshof inom klart räckhåll och har närmat mig hela tiden, och i slutet av näst sista varvet plockar jag honom och pinnar på... Trycker lite extra i backen upp på sista varvet, men känner mig läskigt stum på det svårlöpta partiet som följer... Turligt nog är så må det mestadels bero på underlaget, för väl ute på motionsspåret flyter det på mycket bra och det finns kräm i benen att trycka på bra... Och det känns ruggigt bra också... Hinner tyvärr inte plocka någon mera löpare på vägen till mål, men i mål på 42:18 och en 8:e plats, ruggigt nöjd! Helt planenligt, lite sunkigt att jag kanske inte gick något hårdare redan på varv 5... Men... nöjd, nöjd...! Idel bra placeringar för övriga smurfar också, Patrik vann det hela, nice going!

Nu ska man väl packa fram för morgondagens träning, bänka sig vid teven nå´n timma innan det är sovtajm igen.... Och måndag igen...

ANNONS
Av Johan - 18 april 2008 10:57

7,1 km, 31:19 – Hem och till jobbet (extended) Inte lika sega ben som igår men därmed inte sagt att dom var bra

ÅH-fredag igen, bara ett litet pass idag sedan ska det förberedas för Didriks fest han ska ha för sina kamrater därhemma i eftermiddag. Och imorgon bli det till att jobba på en mässa hela dagen, ska försöka lirka in en lätt morgonjogg där innan jag börjar jobba. Allt för att inte ha ”löpvilestela” ben på TDM på söndag. Visserligen känns tävlingen liksom den i Säter nästa helg bara som ett verktyg i träningen mot Sthlm, dvs inte direkt prioriterade. Träningen har inte direkt reducerats för att ge benen möjligheten att vara snabb och lätta. Sen att man automatiskt kopplar på ”tävlingshuvudet” när man får nummerlappen på det är en annan sak, men jag förväntar mig inte underverk utan ska mest försöka ha så kul det går över dom 12 km terräng som ska springas i Vallentuna på söndag! Och på ett sätt ska det bli skönt på söndag eftermiddag när man inte har något planerat… För helgen kommer bli liite hektisk!

Av Johan - 17 april 2008 09:52

22,9 km, 1.28:26 - Jobbet till Björnö 2,5:an x 3 och tillbaka Prog. SD med ett GS på 3:52, inte helt jättelätt idag, men det flöt helt ok!


7,1 km, 32:47 – Jobbet och hem (extended) Sega ben som väntat plus löpskolning efteråt


Ibland är man bra vardagslat, eller jag hymlar inte med att jag hatar att cykla, det är inga problem att springa över 3 mil, men att cykla från dagis till jobbet är avskyvärt.... Denna morgon är inget undantag, lägg därtill tokblåst som jag inser jag kommer få med mig på lunchens progressiva SD, den sista jag har uppskissad so far! Är en dag när man är riktigt under isen av allergi och hyser inget jättehopp till att få göra annat än att få slita hund hela passet idag, 4:20-3:40 är planen... i 90’... jolly good times...!

Av Johan - 16 april 2008 10:13

8 km, 35:00 - Hem till jobbet + Svartårundan avkortad Nja benen fräscha i 2 km sedan rätt segt resten av biten


9,3 km, 42:24 - Jobbet och hem plus Rocklunda 2,5:an Sega ben ånyo, blev ganska hyfsade mot slutet

Det känns som dagen efter kvalité brukar följa ett mönster brukar vara pigg i 2 km vilket idag förde mig till ICA Grytan, nu var det inte fasligt segt så det på nå´t sätt påverkade farten eller så man sprang tokflåsandes... Blir ett pass hem från jobbet vid åttatiden också, spekulerar på via-löpning genom Rocklunda-spåret.
Annars måste jag remma ut och shoppa loss på allergimedicin idag på lunchen, det är dags för den tiden på året när man inte känner skillnad på en förkylning eller allergi, dvs man knatar runt hela tiden och känner sig som man krockat med bussen. Lite segt när det drar ihop sig för dom sista skälvande veckorna inför Sthlm, men träningen brukar kunna flyta opåverkat, det är bara allmänt segt!

Av Johan - 15 april 2008 08:54

13/4: 6,5 km, 29:15 - Gryta Runt Sedvanligt morgonpass, klart bättre ben än igår.

11,8 km, 52:33 - Trollskogen x 4 Klockren löpning i afton, kroppen kändes kanon, progressivt på 2,5 km (?, troligen längre) spåret

14/4: 6,5 km, 29:17 - Gryta Runt Morgonpass, nuff said, bra flyt, 5 x koo.


21 km, 1.19:29 - Jobbet över Viksäng, Flygplatsen, Hälla, Viksäng, Hamnen and back SD, inte lika pigga ben som igår, men ändå bra känsla, bra driv. För snabbt dock, inledde på 3:49 och saktade nog aldrig ned, GS: 3:47

Igår var det en VABby dag igen, skrev ett inlägg som Melker lyckades klicka bort och orkade sedan inte mobilisera mig att skriva om det utan fokuserade på att bygga BRIO-järnväg med honom istället. Dagen avslutades med ett av dom absolut bästa passen på länge (synd att jag inte hade tid för kvalité igår) benen så pigga och bra när jag harvade runt spåret i Trollskogen i sann progressiv anda, hade med lätthet kunnat fortsätta 2-3 varv till i samma stil... Men tiden var begränsad. Därför kommer lunchen idag vigas åt det stabila SD-passet jag skulle kört igår kväll, 80’ under 4:00-fart känns även det på pappret som en hanterbar historia som kommer föra mig mot Viksäng, Flygplatsen runt Hälla och sedan tillbaka nedåt jobbet igen...

Av Johan - 13 april 2008 18:47

Fan, hade precis skrivit ett najs inlägg med hela helgens träning fint uppspaltad bara för att sabba allt med en felaktig knapptryckning, därför får det bara bli en ren och skär sammanfattning...


Fredag bjöd bara ett högst ordinerärt pass om 10,7 km desto roligare var lördagens beordrade 165' långpass... I grådassigt väder begav jag mig mot Skultuna kyrka precis som förra helgen, i stort sett vindstilla och perfekt! Var tvungen att göra en test av dom tilltänkta marathonskorna om dom skulle vålla mig några besvär, det kan jag direkt säga att dom inte gjorde, så det är väl nästan till 100% spikat vilka skor det blir. Roligt med sträckan ut mot Skultuna är att någon roat sig med att mäta upp kilometrar på cykelvägen så jag kunde inte motstå att kolla vilken tid man låg på (cruising-speed). Ganska prick 4:30 visade den och det kändes helt ok... Sista biten hem går genom rocklunda-10:an så man får sin beskärda del av backar också, för dagen skulle det ske progressiv fartökning sista 30' och det kom ju att starta redan på 10:an så det var ju lite tufft. Men faktum är att löpningen känns bättre och ansträngningen nästan mindre när man får sträcka ut och få ett bättre driv i steget, sista biten hamnar i nära nog 10kp och det känns ruggigt bra.... Dagen summeras med pizza, handbollsturnering, soffan och snacks.... klockrent!

Söndagen bjuder ett lätt ÅH-pass runt Gryta på 6,5 km, visst känns benen något sega men vad vore annars att vänta. Veckan kan summeras till strax över 14 mil!


Oja, Obi Wan då.... jo Melker stod och plockade i sin leksakslåda igår och där ligger en sådan gammal klassisk Star Wars gubbe, Obi Wan... Melker tar upp den och utbrister:

-Farfar!

Jag håller på att gå genom golvet, nu faller allt på plats!


Av Johan - 11 april 2008 09:37

10/4: 6,5 km, 29:22 - Jobbet och hem Med stora tunga ryggsäcken, lugnt och fint, faktiskt bättre feeling i benen än man kunnat vänta sig.

Jaha, fredag ännu en gång idag stundar ett högst vanligt pass i ospecad längd och fart efter utstämpling kl. 12.00, sen blir det som fredagseftermiddagar brukar bli, nå´n form av catching up med allt man inte hinner göra när man jobbar sent två kvällar i veckan. Lite extra spice på tillvaron så har Didrik handbollsturnering i helgen och det är matcher på kvällstid. se efter att ha slevat i oss risotto så ska vi iväg och kika...

Träningsmässigt kommer väl lördagen bjuda ett långt långpass igen, hoppas på måttliga vindar så man kan springa ut mot Skultuna k:a igen utan att blåsa av vägen. Soon and very soon lite tävlingsveckor!


Undrar om svt nå´nsin kommer döpa sin fredagsunderhållning till Tjötta fredag... I´m down for it! 


För övrigt grym version av grym låt! 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se