swyzak

Direktlänk till inlägg 27 april 2008

Säter revisited...

Av Johan - 27 april 2008 19:29

...Sisådär 14-15 år sedan det begav sig sist så jag kan inte påstå att jag mindes alltför mycket av banan, mer än att det var vändbana vilket inte tilltalar mig till 100% men, men vad gör man inte för att få en halvmara i benen innan Sthlm. Extra kul är att dagen till ära så är både mor & far och Melker med som supporters... Under värmningen börjar dock vinden att öka från att varit helt vindstilla när vi lämnade Västerås, nu är jag ganska anti-vind som kunnat läsas om tidigare, men jag försöker inte fokusera alltför mycket på det hela. Vid 11-tiden radar vi upp oss vid startlinjen, pistolen klickar och starten går ändå helt oförberedd... Tar följe med Torben från Hässelby redan från första metern och enligt supportrarna var det nästan en lucka direkt, varvet runt Säter tar oss förbi min supporter-klick två ggr och Melker hejjar entusiastiskt varje gång! Kilometertiderna är helt ok och vi löper ut ur Säter och mot vändpunkten. Benen känns helt ok, inte lika lätt som på StEl förra hösten men ändå bra. Idag blir vi förunnade att ligga bakom följebilen hela vägen till vändpunkten, kan ju vara första och kanske sista gången man ligger direkt bakom följebilen. Springer genom 10 km på dryga 34:45 eller något sådant, fortfarande tämligen oförstörd trots att huvuddelen av kilometrarna går under 3:30. Kommer till vändningen och vi har kört sida vid sida hela tiden, härifrån och in till Säter blir det jag som går upp och kör i den bitvis lite störande vinden. Mellan kilometer 15-16 känns det mest mentalt sjukt trist, samma väg ånyo... Nästan så jag skulle kunnat parkerat Puma-dojjorna i slänten och lagt mig ned att njuta av solen istället... Men det gör jag ju inte, fan det e ju fajt om första platsen och nå´nstans i bakhuvudet har jag gjort en överslagsräkning om att det kanske till och med skulle kunna bli PB (how was I counting?). Sista lilla klättringen in mot Säter blir vansinnigt tung och tempot dalar för oss både och jag är riktigt stum mellan 19-20 och Torben går upp och kör en liten bit. Med tanke på hur seg jag är beslutar jag mig för att lika bakom och inte köra förrän sista 500-600 metrarna in. Sagt och gjort när vi viker av ned mot målet kör jag för allt som finns kvar, detta till trots har Torben en spurt som jag inte har sista 100 m och slår mig med en ynka sekund. Jag blir 2:a på 1.12:59... Trött, nöjd och allt... Nedjogg, fika, prisutdelning, hemfärd...

Epilog:

Hade inte trott att PB´t skulle kunna hotas med tanke på vilken fas i träningen man är just nu, och det gjorde det inte heller, men kanske om vi inte tappat i dom backiga kilometrarna hade vi iaf kommit klart närmare det än vi nu gjorde. Å andra sidan är jag hemskt nöjd med loppet och tiden, näst snabbaste ever och om man ser till samma tid, samma distans förra året så är det 2 minuter snabbare, beöver inte betyda nå´t, men det känns alltid bra....!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Olof

27 april 2008 23:11

Med alla mil du hade i benen innan var det en riktigt bra tid ju! Tämligen otoppad sas. Hässelbyaren knäcker du på SM istället!

 
Clark Kent

Clark Kent

28 april 2008 10:16

Bra jobbat Dude! Extra kul med dina supporters ut med spåret! se nu till att suga upp tävlingen och fokusera till TSM. Sedan är det ju lättning och finslipning till maran. Där kommer placeringarna vara omvända!

http://patrik.familyengstrom.com

 
Walter

Walter

28 april 2008 13:00

Läste just ditt inlägg om cyklar och att man latar sig i vardagen. Jag beskylldes att vara lat när jag installerade en skrivare i vår avdelning så att man slipper gå 30 meter till den "stora" skrivaren.

Vad ska man säga? Det gäller att prioritera eller hur? :-) Grattis till andraplatsen förresten! Torben verkar vara i skitbra form just nu, men du klår honom på maran.

http://running.walterw.de

 
swyzak

swyzak

28 april 2008 13:47

Yeah well, å andra sidan tror jag både jag och Torben var rätt nöjd att vi hade varandra att sparra upp farten annars tror jag det hade varit svårt att borra ned huvudet och hålla samma fart solo.
Man kan ju hoppas på omvända placeringar till maran, men det lät som hans tidsmål till maran var satt ngt högre än mitt och jag har inga planer på nå´t idiotlopp den 31/5... =)

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Berglund

28 april 2008 21:31

Puma-pjux?

 
swyzak

swyzak

29 april 2008 12:58

Berglund: Ja, Puma Roadracers, dom gula!

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se