swyzak

Alla inlägg under mars 2008

Av Johan - 12 mars 2008 14:43

12/3: 16,5 km, 1.10:12 - Nya favvorundan plus Hammarby 2,5:an På ungefär samma ansträngningsnivå som igår men klart bättre och snabbare ben

Kändes redan direkt när jag satte av att farten var högre än igår utan nå´n som helst bekostnad av ansträngningen, kändes riktigt bra helt enkelt. Valde att dryga ut rundan med Hammarbyspåret som är ganska duktigt kuperat inklusive en riktig ”vägg-backe” kan vara klart användbart för terrängintervaller i framtiden.
Annars hade jag tänkt mig morronjogg imorse och hade lagt fram kläderna och allt, men valde att sova istället, första gången det inträffade så vi får väl se att om det blir en vana. Nu har ju iofs andelen tidiga morgonlufsar fått bli kraftigt reducerade p g a nya jobb, dagislogistik så dom har oftare blivit kvällsjoggar än något annat, inte riktigt som man skulle önska, men det verkar funka so far och jag får sova på mornarna!
Igår skulle Melker minsann torka bort håret på mina ben med sin gosefilt (som f ö både kan vara jacka, filt, byxor och hör och häpna skidor, damn I wish jag hade den fantasin), man kan väl säga att det är hans version av att vaxa benen. Han torkade och torkade snäll som han är, lik förbannat var dom lika håriga imorse. Men tanken var väl god!

ANNONS
Av Johan - 11 mars 2008 09:31

10/3: 24 km, 1.33:22 - Gryta runt x 3 (reduced) 3 x 6 km intervaller med 3’ PJ, stabila och bra ben.


11/3: 14 km, 1.01:48 – Nya favvorundan åt ”fel” håll Helt enligt planen, lugnt och fint tempo.

Ibland våndas man mer eller mindre inför ett pass, 3 x 6 km är inte bara ganska långa intervaller, det är även ganska jobbigt att ta sig an mentalt. Men hur man än vrider och vänder på det hela så kommer ingen annan springa passet åt mig och till syvende och sist är det jag som ska dra nytta av vad passet ger, så det är bara att köra.
Kommer ut lite nära middagen, dryga timman har passerat, men vill man hinna med lite kväll med resten av familjen så finns inga andra alternativ. Tar på mig dom lätta skorna för att redan där ha ett mentalt övertag på passet, värmer upp och sätter sedan av på den första av 3 st 6 km-rundor. Den allmäna känslan i benen är bra, mycket bra, finns ständigt en överväxel att lägga i och får hålla igen något med tanken att det skall springas 2 st till. Klockar av första på 21:18 (3:33/km). Pausjoggar mina 3’ och sticker iväg igen, viss trötthet infinner sig på andra hälften, men ännu duktigt tryck i benen speciellt i dom få och svaga motlut som varvet ger, klockar av denna på 21:02.7 (3:30.5/km). Ny pausjogg och visst börjar det kännas i benen, men nu är man nästa hemma (kunde inte vara mera sant då PJ utförs ca 20 meter från hemmet). Ut på sista, ännu med god känsla i löpning och benen även om dom är trötta, sista 2 km hem är en ”all out” effort och duktigt trött trycker jag av den sista på 20:42.1 (3:27/km). Gaaah, det gick mentalt mycket lättare än jag trodde...
Idag blir det ett distanspass på lunchen, fokus måste vara på lugn fart, lyckas jag med det? Ingen skulle bli gladare än jag om jag sprang det riktigt sakta... men troligen gör jag inte det.

Först var planen för dagen att springa till 2,5 km spåret vid Hammarby och köra 3 varv där. Det blåste jag ur hågen på vägen dit, då jag insåg att jag npg skulle förblöda mentalt av att göra det. Klart att det kändes i benen av gårdagskvällens holmgång men inte så vansinnigt mycket.
Ikväll måste jag ta mig samman och köra mitt korta program för allmänstyrka innan jag passerat det stadium då jag är för sömnig för att fixa det. Känns som jag de senaste veckorna hittat fler ursäkter för att inte köra det och det är inte ens omfattande, ambitionen och om man ser till tidigare månader så har jag lyckats hålla det på typ 6 ggr/vecka och även om det på intet sätt är omfattande så gör det antagligen något gott. Så what, lite skärpning från min sida, fick ju t o m en matta för just det syftet av min kära sambo i julklapp… No more lazy excuses!

ANNONS
Av Johan - 10 mars 2008 08:22

8/3: 35 km, 2.35:56 – Runt hela stan Kan ha varit det bästa långpasset på länge, fartökning sista 20’.

9/3: 6,8 km, 32:05 – Trollskogen x 2 Inte så sega ben som befarat.


10/3: 7,1 km, 33:20 - Jobbet Rocklunda 2,5:an och tillbaka Lite småtröga ben, men hellre tröga nu än ikväll, 5 x koo som däremot kändes tvärlätta.


Helgen inleddes med långpass, kändes inte så motiverat i huvudet att bege sig ut då det blåste och ja allmän omotivation. Det hela böts snabbt till en idel positiv känsla då jag kom in i passet mer och mer. Klockade på min gamla intervall-raka för skojs skull vilken cruising-speed jag låg på då efter dryga 26-27 km´s löpning, runt 4:20 och det kändes helt bra.

Efter att ha tömt ut återstående vätska ur vätskebältet, så påbörjades fartökningen, Den kändes nästa oförskämt bra för att då redan avverkat dryga 31 km, det fanns stadigt en extra växel att lägga i, det trodde jag minsann inte innan passet.


Söndagen bjöd bara lättare ÅH-löpning i Trollskogen, inte med direkt trötta ben sedan toppade vi det hela med att gå och kika och lyssna på Fredrik Lindström på Konserthuset, klockrent, roligt och träffsäkert!

Idag blir det en kämpig dag i träningsväg, först lätt löpning på lunchen sedan ikväll står det det lååånga intervaller 3 x 6 km på agendan, det blir nog kul, jobbigt, plågsamt och allt på en endaste gång och i en salig blandning.

Av Johan - 7 mars 2008 08:44

6/3: 6,5 km, 30:02 - Jobbet och hem Inte helt oväntat segt, väldigt segt


7/3: 9,5 km, 46:26 - Hem fragmenterade delar av n:a och s:a 5:orna i rocklunda och till jobbet Whooa, riktigt segt idag, lugnt riktigt lugnt tempo. Inkl. 4 x koo + löpskolning 


Jorå, det var ordentligt sega ben imorse, planen i huvudet var väl att springa riktigt lugnt, vilket jag tyckte jag gjorde, klar protest från benen i alla backar. Aja, it´s all done now, nu blir det lugnt resten av dagen, förbereda för takmålning och sådant i eftermiddag, tätt följt av matlagning. Kan jag lyckas använda en halv flaska olivolja i maten idag, som standarden sattes till i Portugal. 

Av Johan - 6 mars 2008 17:52

5/3: 6,5 km, 29:42 - Jobbet och hem som väntat sega ben efter dagens tusingar, backarna var som berg att bestiga.

6/3: 20,5 km, 1.17:53 - Nya favvorundan + Wenströmska 2,5:an plus Hammarby 2,5:an x 1,5 ggr SD 73’ (19,5 km) rätt segt i början innan jag kom i det hela

Idag var det hektisk dag och är fortfarande för den delen, men måste få ett andningshål en sväng och vad kan vara bättre än att skriva lite. P g a denna hektiska förmiddag gav jag sjutton i att kolla på Coach W´s skiss, hade ju kollat igår och var tämligen säker på direktiven. Prog. från 3:50-3:40, hur sjutton kunde jag få för mig det! Vad det egentligen stod var prog från 4:20-3:30, nästan ingen skillnad alls. Eftersom det i mitt huvud var premisserna var det bara att genomföra, så efter en väldigt kort uppv. sätter jag fart på benen som kändes lite motvilliga efter tusingarna igår, eller så berodde det på den 2-3 km lång motlöpan uppför Skultunavägen. Nå´nstans innan jag hann hinna avbryta passet för det var för jobbigt så började löpningen stämma bättre, benen flöt på fint. I och med att en del gick på ett rätt kuperat spår blev det väl lite si och så med progressiviteten i passet. Men om man tror mätningen via datorn så gav det ett GS på dryga 3:44/km, det kan man inte klaga på för fem öre.
Får se vad kroppen säger på kvällsjoggen hem, den blir lugn och behaglig och oftast skönt att rensa skallen efter den alltför hektiskt torsdagen. Ser framemot ett lugnt distanspass i Rocklundaskogen imorrn bitti, sedan ska det målas tak igen.
Oja, idag tog jag farväl av mina Saucony Type A, buhu...

Av Johan - 5 mars 2008 14:39

20 km, 1.21:27 - Intervallrakan i hamnen 12 x 1000 m m. 2' PJ, trodde inte att benen skulle vara med mig på det viset dom var, GS: 3:17.5

I hissen ned från jobbet ut på passet var jag lite halvorolig hur benen skulle gilla min uppskissade plan på att ånyo attackare 12 x 1000 m i hamnen. Speciellt som det blåste en del åt varierande håll mest hela tiden och den sträckan är rätt utsatt när det blåser. Dock är benen mer med på noterna än vad jag väntat mig, första intervallen går på 3:16, en hel del under plan så jag försöker sänka tempot något, lyckas väl sådära i och med att GS landar rätt nära den siffran. När jag ser att min fartsänkning inte lyckas så bra så spekulerar jag i att om jag känner kring 8-10 att jag är död så slutar jag. Nu blir så inte fallet, det känns helt grymt bra genom hela passet, klart det blir rätt jobbigt men löpningen känns hela tiden snabb och helt under kontroll.
För övrigt gjorde jag igår en test och kom fram till att dom Portugisiska Digestive-kexen är godare än dom svenska, fick dock inte medhåll av min kära sambo. Men jag funderar på att beställa en skeppslast med sådana...

Av Johan - 4 mars 2008 13:06

16 km, 1.07:20 - Nya favvorundan + 2,5:an vid Wenströmska Mest det icke utsävda huvudet som protesterar mot idén med löpning idag. Men benen är lätta och svarar rätt ok på en ganska distinkt fartökning på dryga 1,5 km

Tillbaka i verkligheten igen, löpning i kylan igen. Nästan bortskämd med kortbyxeväder i en hel vecka så blir det raskt mössa och inga vantar då jag inte hittade dom. Lite kort om sömn blir det också denna dag då jag kommit direkt till jobbet via en mikrosömn på Coach W´s soffa från Arlanda.
Men träningslägret var över all förväntan, bra träning, bra väder, mycket bra och god mat och framförallt var det tack vare alla inblandade i dramat otroligt kul när vi inte tränade också. Tillåter planering och ekonomi gör jag gärna om det igen nästa år!

Av Johan - 2 mars 2008 07:58

Så har man då kommit till den sista dagen på träningslägret. På agendan står 2,5 h långpass vilket känns helt ok. Igår var det 12 x 1000 m, det kändes lite kämpigt att ta sig an. Inte minst var benen lite sega. Är väl inte direkt var dag man kör kvalité med dryga elva mil i kropp o ben. Men i stekande sol så gick det över förväntan faktiskt, gs hamnade på 3:19.6 och med den sista på 3:11. Sedan stundade bbq vid poolen men allsköns godsaker. Nu stundar frukost och nedräkning till långpasset.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se