swyzak

Alla inlägg under mars 2008

Av Johan - 20 mars 2008 08:27

25,5 km - 1.41:44 - Runt hela stan typ Varav 78' fartlek i 42 kp (3:40-3:45/km) enligt modellen 12/16/20/24' med 2' PJ, duktigt segt till en början, släppte och flöt bra andra hälften...


Men det gör det inte, men solen skiner åtminstone en dag som denna. Som upplagt för lång fartlek i 42 kp. Kan det bli mycket trevligare på lunchen? Tror knappast det.

Oja, bilden från en oförglömlig kväll i Portugal när 30 x 400 m utfördes på den håårda tartanen, men det var hur som helst varmt!


Så var det avklarat, fartlek i 42 kp, som vanligt svårt att finna på en fart som jag kan godta som 42 kp när man inte har något konkret förutom känslan, som jag kan förmoda att jag ganska länge gick på för snabbt. Hittade dock flytet på dom två sista "långa" ökningarna och det kändes så bekvämt det nu kan kännas på ett sådant här pass. Benen innehåller ju just nu ett par veckor med ganska bra med mängd så det är väl inte helt underligt att man inte flyger fram direkt, samtidigt nyttigt att få till dom här längre passen om det nu ska funka bra på maran... 

ANNONS
Av Johan - 19 mars 2008 09:48

6,5 km, 29:17 - Hem till jobbet Dom tröga benen på den oväntade oplanerade MJ´n, dock snabbare än det kändes


14 km, 58:33 - Nya favvorundan "baklänges" Sega ben, men när jag skärpte upp farten sista 4-5 km kändes det mycket bättre. 5 x koo.


Så var de magsjuka i hemmet, vaknade inatt av Melker som mådde dåligt, sedan var det tvättbestyr nå´n halvtimma innan jag la mig och försökte sova på soffan. Lättare sagt och gjort så känner man efter om man inte också är dålig i magen och med tanke på min kropps godartade inställning till bakteriebesök för tillfällt så skulle det inte ha förvånat mig. Nu härdade jag ut hela natten och fick lite sömn också.
Sedan blev det MJ till jobbet, benen inte helt fräscha kan man väl säga, lite småfint ute dock med snö, men om jag gillar det? Nja, knappast.

Dagens andra pass avklarat i lika härligt väder som igår, snö och snålblåst, konstigt nog så lättade löpningen i detta pass när jag skärpte till farten, fick en helt annan känsla utan att det för den skull blev jobbigare.

På tal om jobbigt nu är det bara två "major" pass kvar denna veckan, morgondagens 42kp fartlek kan bli slitig men kul, minns den från förra året. Sedan väntar långpass i Sandviken på långfredagen, vet inte riktigt om man kan klassa långpass som direkt jobbigt, det är ganska meditativt och najs. 

ANNONS
Av Johan - 18 mars 2008 14:43

15,7 km, 1.08:17 - Svartårundan x 5 Varav 12,8 km Prog. SD på 48:34 (GS: 3:47). Kändes kontrollerat och känslan var bättre än på många dagar nu


10,3 km, 48:08 - Jobbet över Lillåudden och Sandgärdet och hem Som väntat så segt, tunga ryggsäcken också

Positivt att benen vill vara med och springa lite idag, det flöt fint, speciellt fint i medvinden när man sedan vända och sprang "norrvägen" mot Vallbybron in i motvinden och snöstormen tappade man givetvis fart på alla varven. Men mest positivt var att känslan var generellt bättre än dom senaste passen varit! Kontrollerat utan att vara överdrivet jobbigt om man bortser från motvinden.

Annars kan man ju inte annat än vara lite anti mot vädret, wzup med det här. Nu ska ju bilen in och få racing-slicks nästa vecka, då vill jag ju inte ha nå mera snö. Och vinterväglag till årets första tävling utomhus - Påsksmällen i Enhörna är inte önskvärt. Needless to say, vädret var bättre i Portugal.

Av Johan - 17 mars 2008 15:05

6,5 km, 29:56 - Gryta Runt Benen kändes inte nådigt sega, precis som en direkt fortsättning på långpasset typ

13 km, 57:30 - Jobbet via Lögarängen och Lillåudden till Viksäng and back
Inte lika illa med benen som imorse, fartökning om 3’ på vägen tillbaka, bästa perioden på hela passet

Tja, vad kan man säga benen har varit alertare än dom var idag, det är ett som är säkert! On the positive note var att vi fick tårta på jobbet, thnx! Finns egentligen inte så mycket alls att säga om passen som  inte redan är sagt eller skrivet. Laddar batterierna med Cola och them famous digestive ikväll.

Av Johan - 16 mars 2008 18:38

Ca 27 km, 1.58:46 - Hem mot Skultuna via Skerike och downtown och hem Bättre än väntat, lugnt hela vägen, lätt fartökning på ca 1' bara för att kolla, kanappt nämnvärd 


Med anledning av mitt "pestliknanade" tillstånd de senaste dagarna, där den fysiska statusen varit väldigt berg och dalbaneartat så var det med viss skepsisn jag startade mitt långpass idag, med inställningen att det kan bli allt mellan 10-30 km, men aldrig mer än 120 min iaf och lugnt och fint och utan fartökningar. Vek av mot Skultuna i tro om att springa bort till kyrkan och sedan via andra sidan av Svartån tillbaka hem, nå´t som skulle ge en total på dryga 29 km. Men jag vek av över ån redan tidigare så jag skulle vara närmare hem om jag helt oväntat skulle få gå en en duell mot min kropp om den inte ville springa längre. Men jag kom in i löpningen mer och mer och byggde passet succesivt längre ned mot centrala V-ås istället, lätt prog. blev det nog oxå, kändes faktiskt bättre än jag väntat mig...

Men nu är jag lack på att hela min kropp har svängdörrar mot alla dagisbaciller, jag börjar tro att kroppen min har dukat ut värsta cocktailbordet oxå åt alla baciller att festa på, nu får det vara nog med sånt här...

Av Johan - 15 mars 2008 18:56

12 km, 52:36 - Från fryx längs Mälaren upp på Viksäng and back Vinglig inledning (sviter av magbesvären?), sedan stabilt, 4 x koo.


Kommer ut en sväng medans Didrik tränar fotboll, i och med att gårdagen blev en vilodag var jag lite orolig för stolpig och kantig löpning som följd, brukar kunna bli så lixxom... Nu blev det inte så, lite vinglig dock eftersom jag haft lite magstrul men det gav med sig när jag vek av längs Mälaren.

Så nu är man redo för långpanna ut mot Skultuna imorrn är planen om det inte blåser alldeles för sjukt mycket!

Av Johan - 14 mars 2008 10:14

Melkern hade crupp-hoste-tendenser inatt så det var givet att ett sådant barn inte får åka till dagis! Så jag blir hemma, väl så för då hinner man städa, hälsa på farmor och farfar och lite annat som man oftast har tid efter 17.00 för att göra, catching up helt enkelt! Det hela lämnar no time för löpning idag vilket kanske är lika bra då jag kände mig allmänt kass och illamående igår när jag gick från jobbet, idag känns det väsentligt mycket bättre, men det kan vara helt bra att kroppen för helt fokusera på att driva ut dom eventuella demoner som möjligen kan finnas i systemet!

Sen är det bara på´t igen på lördag och söndag, förhoppningsvis med inte alltför stolpiga ben som kan komma till följd av löpvila... Aja, bättre frisk och stolpig än the other way round!

Av Johan - 13 mars 2008 13:42

6,5 km, 29:05 - Gryta Runt Rätt stabila morgonben när jag väl kom ut, 5 x koo som var helt tvärsega kom aldrig upp i fart, lovely med snöblandat regn


18,5 km, 1.15:24 - Nya favvorundan + Wenströmska & Hammarby 2,5:an Varav prog. SD 55'. Klart bättre ben än väntat, bättre tryck än SD´n förra veckan

"Ok Johan, SD betyder inte att springa allt vad man kan" det är det första man får intala sig innan SD pass och försöka lägga band på sig själv. Trodde innan dagens pass att det skulle bli slitigt att hålla planen dvs 3:50-3:30. När jag sedan efter uppv. drog upp farten var det alls inte så farligt som jag befarat. Tyvärr blir nog gärna farten onödigt snabb onödigt fort, men det var klart hanterbart. Men det vore intressant att nå´ngång ha ett riktmärke och stämma av tempot. Men tills dess kör jag vidare på känslan, den kan ju inte ljuga. När jag efter dryga 45' brakar in på Hammarby 2,5:an känns det att backarna och det blöta underlaget suger musten ur benen rätt duktigt, men varje platt parti jobbar sig farten stadigt upp igen, och sista km´n på cykelbanan går bra och riktigt fort som det känns också.
Att jag sedan dragit nitlotten i matlådeträsket blir uppenbart då matlådan alena innehåller spaghetti, damn! Toppar den med ett par skivor ost, kanske inte det mest kulinariska jag ätit i mitt liv, men just i den stunden gör den jobbet. Den i kombination med en Mars gör att man en kort stund är en champ igen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se