swyzak

Alla inlägg under januari 2008

Av Johan - 12 januari 2008 11:26

14,8 km, 1.10 - Billstabacken 15 x 125 m backe, inte vad som var planerat men ändå, mycket bättre ben än igår.


Hela den tidigare snöfyllda veckan hade jag sneglat kring möjligheterna att springa backvarv runt vattentornet på Skallberget, det hade verkat bra. Men de senaste dagarnas blidväder fick mig att välja rocklunda idag för 2,5:an. Skulle jag aldrig ha gjort, där rådde skridskoföre idag och jag hade inte mina rör med mig. Att ta sig till Vattentornet härifrån skulle kosta tid och ork jag inte hade denna förmiddag... Så planen revideras och omvandlas till backe, ok, inte vad Walker hade ordinerat men, men... Billstabacken finns inom räckhåll. I skejtkretsar är den ökänd för sin branthet och kan nog tjäna sitt syfte för löpning också, även om man i detta fallet kör åt andra hållet. Vid backens start finns en skylt som varnar trafikante för 16 gradig lutning, som tur är gäller detta bara dom sista 25-30 metrarna, men efter ett par svängar upp och ned så känns det. Hur som helst är benen klart löpvänligare idag än igår och det går riktigt bra i det ihållande spöregnet, progressivt blir det också... Nöjd är det bara att jogga hem dom dryga 5 kilometrarna hem och ladda för en eftermiddag med målning och månne restaurangbesök i afton... Imorrn är planen löpvila och ett allmänt styrkepass hemmavid, tyvärr är det dom passen som ofta tenderar att utebli... Men jag ska försöka.

ANNONS
Av Johan - 11 januari 2008 09:21

6,5 km, 27:53 - Hem och till jobbet Stresslöpning, klart högre tempo än önskat, hyggliga ben ändå


5,8 km, 25:50 - Jobbet till gamla huset Hade det inte varit för logistiken hade jag aldrig gjort detta pass, tvärsegt


Strax efter att jag petat i mig sista biten smörgås ringer mobilen, vid den arla tidpunkten (strax efter sju) kan det bara vara jobbet. Mycket riktigt har det blivit fel på en sida, jag måste in fort så det blir akut tandborstning och flyga i löparkläderna och dra upp en fart klart snabbare än jag tänkt mig. Initialt är inte kroppen alls med på noterna och det känns riktigt jobbigt, men när jag passerat ICA Grytan efter 2 km känns det helt okej och anländer i tid för att fixa problemet och allt blir frid och fröjd.

Idag blir det en så´n skön kortdag och det blir logistiklöpning till gamla huset efteråt och målning där, sen hämta Melker på dagis. På agendan står även att städa hemmavid sen kan man önska en skön fredagskväll i soffan!

ANNONS
Av Johan - 10 januari 2008 19:35

6,5 km, 29:00 - Gryta Runt Helt okay sväng runt Gryta, stundtals halt igen


18,8 km, 1.15 - Friidrottshallen 25 x 400 m med 200 m joggvila med ett gs på 75.6" Förvånad över hur lätt det gick att köra detta själv 


Förra året i slutet av inomhussäsongen körde jag samma pass tillsammans med Hannes, jag ville minnas att jag upplevde det som oändligt. Idag kändes omfattningen hanterbar... Började min vana trogen att springa första 400-ingen på dryga 74.5 dvs alldeles för fort då direktiven från Walker löd att gå in på 76-77 per 400-ing sedan öka om om utrymme och ork fanns, efter några till rundor satt tempot rätt stadigt och bra och det var bara att borra ned och köra och acceptera "taskig joggvila" dvs snabbare än 60". Trodde att jag skulle få det mycket jobbigt då magen varit en smula upprorisk under förmiddagen också, men den tyglades tydligen också med massfyrhundringar!

Passets adventure var att under pågående joggvila lyckas kränga av sig tröjan innan jag nådde en kurva och utan att nollställa klockan jag hade i handen... Det funkade tydligen, men kan ha varit en syn! Rätt slut efteråt, bara nedjogg tillbaka till jobbet via kiosken för choklad och cola. 

Av Johan - 9 januari 2008 16:32

7,6 km, 30:32 - Från jobbet runt Viksäng och tillbaka Rätt lugnt och lite slitet i benen idag. 4 x koo.


Hade ingen koll idag när jag stack ut på lunchpasset riktigt hur långt och var jag ville springa, det stod klart rätt tidigt att det fick bli ett kort ÅH-pass idag. Ändå rätt bra driv i löpningen men nog kändes det lite att man sprang intervallerna igår.
Sen får man roa sig med att jobba till 20.00 och sedan hem och softa en smula, sedan bara att blicka framemot ordinerade 25 x 400 med 200 joggvila rakt av som jag planerar utföra imorgon på lunchen. Och så klart en morgonlufs för att starta upp benen, sen är det väl snart helg?
Oh yes, arbetsdagen startade med frukostmöte, som det "full on" frukostfreak jag är så är hotellfrukost en ren dröm. Vore det näringsmässigt möjligt skulle jag nog kunna äta varje mål mat som frukost. Nu funkar det inte! Dock var det en smärre plåga för mig som måste ha frukost ganska omgående efter uppstigande att vänta till så sent som tjugo över åtta ändå är... Men det var värt all väntan!

Av Johan - 8 januari 2008 08:33

6,5 km, 28:50 - Gryta Runt Sprängande huvudvärk inledningsvis, släppte något, halt och svårt att säga nå´t om hur benen kändes


15,8 km, ca 1.15 - Sätrahallen 5 x 400/500/600, gs: 3:01.7/km PJ 200m och SP 60" + 200 jogg. Kanonkänsla i löpningen idag, viss svacka under serie 3, annars hur bra som helst 


Så hade slasket gjort sin återkomst igen och gjorde det stundtals halt, ja till och med riktigt halt! Inget direkt att säga om passet, rätt vanligt morgonpass, upplevde det dock som om jag sprang riktigt sakta.

Ikväll blir det äntligen Sätra revisited och dags att få lite sällis på intervallerna, ska bli ruggigt kul, inte minst för psyket. Att gnugga alla snabbpass själv tär lite på psyket lite granna, även om man till syvende och sist blir den som springer själv oavsett vad! Blir även premiär i nya skorna som hade anlänt igår, Brooks Racer T4, glatt överraskad på den, lätt smidig och allt jag kunde önska och med en väldigt human prislapp, tack!

Hur välbehövligt som helst igår med sällskap på intervallerna, kanonsällskap och draghjhälp från mångsport-Staffan. Vi drog iväg första serien i mördande fart under 70" på första 400-ingen var ju helt "off pace". Var jag ivrig eller löpsugen eller nå´t. Tur att vi lugnade ner oss något sedan annars hade vi nog haft tufft att hålla upp det hela! Oavsett vad skitkul igår och hur allvarligt och seriöst det är så är det aldrig långt till garv heller, måste försöka komma upp oftare... Speciellt nu när allt satt sig med huset och allt!

Av Johan - 7 januari 2008 12:54

14 km, 1.01:13 - Nya favvorundan Lugnt och fint idag bara, inte så stelt som befarat


Planen all along var att köra lugnt och vid tillstymmelse till onödig ansträngning i benen skulle jag slå av på farten, det funkade bra och det blev en behaglig resa genom snöslasket. Även om jag gillar när det driver på fint med asfalt under skorna så kan jag inte låta bli att bli lite ledsen i kanten när snön försvinner igen... Melker som precis fått prova att åka skidor! 

Av Johan - 6 januari 2008 19:25

3,5 km, ca 17' Ren "placebo-jogg" för att starta benen inför tävlingen i eftermiddag


Ärlaspelen 3000 m, 9:15.11 2:a plats Lättad över att ha premiären gjord och ett pers. är alltid ett pers. och det kan man inte vara missnöjd med


Trodde i mitt enfald att mitt 3000 m Pb skulle ryka redan i augusti -07 på Källbrinks Ip, hade kört mitt livs två bästa kvalitetspass och hade haft en sjukt bra träningsperiod under sommaren. Tji fick jag och gick in på strax under 9:20... Så när det idag var inomhusdebut var det inte utan en viss nervositet jag for iväg till Eskilstuna, måste erkänna att jag var väldigt osäker på var jag stod rent fartmässigt! Speciellt som jag missade ut på det sista planerade banpasset i mellandagarna och kroppen inte känts riktigt fjäderlätt de senaste dagarna trots minskad mängd. Nåväl efter uppvärmning i trevligt sällis med herr Thomas Malmgren så tar vi oss upp ur katakomberna under Munktellarena för lite skolning och stegringar och kan se Olof S beta av en sekund på 800 m, en sann hjälte som åker tåg till Eskilstuna för att springa 800 m... Så radar vi upp oss för start på 3000 m hamnar larvigt långt ut nästan utanför banan vid start, så går skottet! Loppet är igång, första varven i ganska mediokert tempo och det känns väldigt lätt, plockar några gubbar och befinner mig efter lite halvskumma omlöpningar från och av folk på andra plats i loppet med en sån där härlig lucka fram till ledaren. Nu går det iaf fortare och med 800 meter kvar börjar det bli sådär härligt jobbigt som det bara kan bli på 3000 m, börjar även plocka meter efter meter på ledaren, men på sista varvet ökar han och jag har ingen högre växel och går i mål drygt 1,5 sek. efter honom. Jag klockas för 9:15.11 och får en ljuslykta från Kosta Boda för besväret.... Känns kanonskönt att äntligen gjorde det jag skulle gjort redan på Källbrinks IP way back, nämligen slå PB´t. Och det bästa av allt är att det lämnar en så´n där god mersmak av det finns mer att kapa som det gjorde efter Bosparspelen i somras... Tre mer chanser på 3000 m i vinter och det ska nog gå att göra nå´t ännu bättre med mindre solokörning så... Next time 27/1...

Av Johan - 4 januari 2008 19:52

7,9 km, ca 34' Jobbet runt mot Bäckby och tebaka via Råby Lätt löpning med 6 x 1' snabbt i motvind och isunderlag.


Samtidigt som jag inte kan låta bli att tycka att det är mysigt med snön kan jag lika förbannat längta till våren/sommaren. Speciellt när nordanvinden river i vindjackan så det smattrar värre än storseglet på en segelbåt (finns det nå´t sån´t? Mina segelkunskaper är begränsade till en Sällskapsresanrulle typ). Hur som helst kändes benen hur bra som helst idag, något ansträngt i fartökningarna men inte överdrivet. Lätt lufs imorrn och placebojogg söndag morgon ska nog reda ut det hela!

Avslutade med en delicious pizza made by me. Ska runda av med film rostade chilikikärtor och kåååla, can´t go wrong with a friday!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se