swyzak

Alla inlägg under november 2007

Av Johan - 23 november 2007 09:22

14 km, 1.00:08 - Nya favvorundan  Lätt och avslappnad löpning i snöstorm 

 

Gårdagseftermiddagen blev som färd längs en europaväg utan avfarter, dvs. helt galen. Att ens ge sig an att förklara hur eftermiddag med pressläggning kan te sig är hopplöst. När sedan kunderna kom upp skulle göra korrektur live and direct blev situationen än mer hopplös. Att sedan kunden kändes som en kille som kände killar som inte skulle tveka att knacka knäskålarna gjorde inte saken bättre. Tur att jag ska kolla på American Gangster imorrn kväll så jag vet hur man handskas med situationen i framtiden.


Vad ska man säga om dagens pass, inte direkt sliten från gårdagen men kroppen fick gå i bekväm takt idag. Snöade gjorde det, på tvären. Snöflingorna stora som Corn Flakes satte sig rakt i ansiktet i motvinden, som behagade skifta riktning ett par ggr under passet. Jag har inget emot regn, snö eller allmänt skitväder när jag tränar. Men motvind kan vara riktigt psykiskt knäckande, men det är väl en utopi att uppleva en värld utan motvind. Det vore väl lite som det var på baksidan på Kapten Krisp flingorna (ni som minns dom) där man jagar landet med två soluppgångar bara för att få äta frukost två gånger. Det vore nå´t det, I´m down för det anytime, även det kanske skulle innebära dubbla morgonjoggar! Nu gled jag nog från ämnet lite grand... en värld utan motvind var det! Eller egentligen var det dagens pass... Glöm det, mycket fredagssvammel nu... 

ANNONS
Av Johan - 22 november 2007 21:53

6 km, 28:50 - Morronjoggsrundan Rätt stela och morgonaktiga ben.

 

17,3, 1.14:05 - Jobbet runt Vallby, Gryta, Viksäng och tebaka Fartlekserie om 4 x 5 x 60/45" med 3' joggvila. Uppvärmningen talade om dåliga ben, utfallet raka motsatsen.


Morgonens pass finns inte mycket att orda om. Lunchpasset blev en välbehövlig brejk i en oförklarigt hektisk dag på jobbet. Fartlek stod på programmet, snabbt skulle det gå. Och benen vill oväntat nog springa snabbt, direkt efter avslutad sista serie kändes benen inte direkt slitna. Men efter bara några steg på nedjoggen (som f ö startade c:a 40 m hemifrån, bara det mentalt tungt att bli tvungen att springa till jobbet istället för hem) stod det klart att benen inte var så pigga som jag trodde och det skulle dom väl inte vara heller. Riktigt roligt och bra pass, man kanske kan springa fort fortfarande...

ANNONS

Wow

Av Johan - 21 november 2007 12:39

8 km, 38:16 - Jobbet runt Svartån x 2 plus Djäkneberget Benen oväntat bra och kunde prestera under 5-tempo utan att jag fick jobba för det.


Sprang varv nummer ett runt ån riktigt lusigt, fast det var planerat visste inte hur benen skulle vara idag. Dom visade sig bättre än jag kunnat tro så farten skruvades upp något på varv 2. Av naturliga skäl blir det lägre fart upp på Djäkneberget sedan! 

Av Johan - 20 november 2007 08:37

34 km, 2.31:32 - Flygplatsrundan x 4 Progressiva varv 4 x 7 km: 32:39, 30:23, 27:57, 26:33. Mkt, mkt pannben och grisande speciellt på sista varvet. Bra ben!


Visste redan innan att jag skulle få soloköra, men att ha kört alla varven hitills helt solo börjar tära eller bygga på psyket vilket man vill. Fick håll i början och slutet av varv 4, kändes direkt hur farten drogs ned då, lika väl kändes det hur farten ökade när det släppte... Benen lite tröga mot slutet men så ska det nog vara! Mötte ett par som var ute och gick på tre av varven, till sist så skakade dom bara på huvudet, om dom bara skulle ha vetat att det skulle bli ännu ett varv...

Kan bara dra mig till minnes det här passet förra året när jag harvade större delen med Kalle och körde tokslut mig på Djurgården på sista varvet, energitorsk å det grövsta. Roade mig med att snoka fram tiderna från det passet imorse, klart snabbare igår! 

Av Johan - 19 november 2007 12:31

10,5 km, 43:03 - Jobbet runt Bäckby/Råby Improviserad lätt FL-serie om 5 x 1/2'.


En orsak till att det blev ett lätt FL-pass var att hålla hjärnan mer fokuserad på löpningen och låte den slippa tänka på kvällens visning. Att det sedan var lite kul var en ren bonus. Ökningarna var aldrig i påfrestande fart men kroppen kändes mycket piggare att ligga i den ökade farten än i "vilofarten" av nå´n konstig anledning. Det funkade iaf, jag var mer fokuserad på löpningen och ägnade faktiskt inte visningen en tanke under passet! Att man sedan tänker på det titt som oftast resten av tiden är en annan femma!

Av Johan - 18 november 2007 18:58

8,5 km, 37:50 - Flygplatsrundan Inte helt oväntat sega ben, 5 x koo plus lite skolning efteråt.


Städning igen inför morgondagens visning. Sedan ut på eftermiddagen för ett kort och lätt pass, lägger mig i ett bekvämt tempo direkt, benen blir dock något sega efter 4-5 km. Kan dock avsluta passet med 5 st riktigt rappa koo-lopp.

Av Johan - 17 november 2007 19:27

5 km, 17:19 (inkl. u & n 8 km), Studentjakten Kände mig som en ångvält, jobbig bana, benen glänste korta stunder, men mest var dom sega.


Vi började med löpskolning under ledning av Mattias Sunneborn, där det blev väldigt tydligt att jag är totalt okordinerad, nå´t jag iofs visste sedan tidigare. Kul var det hur som helst!

Sedan blev det Studentjakten, startade 3:a från slutet och fick jaga efter Olofs rygg, vilken aldrig kom närmre under hela loppet! Höll iaf undan längre än förra året för attacken bakifrån av Kalle, fick ge mig i sista backen ned mot mål (har man en kass spurt eller?). Hur som helst var det som vanligt ett strålande kul arrangemang. Och med tanke på träningen tidigare i veckan är jag nöjd med att kroppen ändå kunde karva fram den tiden på den tunga banan...

Av Johan - 16 november 2007 18:57

16 km, 1:09 c:a - Nya Favvorundan (dvs från jobbet och snurr på Vallby, Råby osv.) Helt nollställda ben, varken bra eller dåliga bara lite mediokra.


Dagens pass då, vekar ha snöat in på att springa den här rundan nu, den erbjuder en juste sträckning och en helt lagom längd och finns för närvarande i två remixar (jobbar på fler). Inte lika sliten i benen idag som i onsdags utan kunde redan initialt sätta an en högre fart utan att behöva jobba för den. 4 x koo klaras av under dom sista 2 km också.


Nu bara Studentjakten imorrn sen blir det löpvla på söndag, sen bunkra för ny vecka!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se