swyzak

Alla inlägg under oktober 2007

Av Johan - 15 oktober 2007 10:39

...måndag, med massa jobb såklart, ingen träning planerad. Till kvällen är det planerat att ta sig ned till hallen och åka lite bräda på den tiden som är reserverad för oss äldre gentlemen men skäggväxt! Antar att jag kommer vara rent ut sagt kass på det då brädan mest samlat damm detta året! Men nu har jag ju 14 dagar då jag faktiskt har tid och energi över till den... eller tid vet ej sjutton men ändå, ska bli kul!

Lite småseg i benen 'r man nog från gårdagens Hässelbylopp, men lite god mat och bullar och kakor igår gjorde susen!

ANNONS
Av Johan - 14 oktober 2007 15:59

Jepp, case: säsongen 2007 arkiveras och placeras i en liten låda i och med dagens Hässelbylopp, själva summeringen och tankar kring säsongen får bli i ett senare inlägg... Lär ha tid över när man nu ska löpvila i 14 dagar, välbehövligt ska tilläggas... Nu till Hässelby!

Klarade oss tack och lov från ännu ett skyfallslopp, känns som att den dosen är fylld för året. I år har man flyttat starten, tack för den så man slipper kurvan och avsmalningen, det var ett bra drag... Som vanligt rusas det i starten, men håller huvudet kallt utan att vara för kall i vetskap att man kan klippa några skalper vad det lider. Första kilometern upplevs i ett tempo som runt 3:10-3:15 i kroppen och klockan visar 3:20 istället, då vet jag att det inte kommer flyta helt lättvindligt idag. Löper i en liten klunga upp till strax innan 4 km när jag går förbi och min vana trogen skaffar mig ett vakum att löpa i.... Redan vid 5-6 km känns det mer jobbigt än det skulle behöva göra men jag försöker mobilisera ihop löpningen ändå. Plockar meter efter meter på Enhörnas Waldemar P och strax innan 9 km skylten går jag förbi. Inte helt övertygad om att det ska hålla hela vägen in kör jag för allt vad tyglarna håller... Rundar idrottsplatsen och in på banan trycker jag ur allt jag har kvar i hopp om att inte bli omsprungen! Lyckas med bedriften att hålla 10:3 platsen och tiden blir 33:33...

Skillnaden idag och på ALJ mot loppen på både Löparnas kväll och Midnattsloppet är att dom "flöt bara" dessa två senaste har jag fått jobba, jobba och jobba lite mera för... aja, jag är nöjd hur som helst! Och om det är snabb bana på HL? Nja.... inte så snabb som folk vill få det till...!


Foto: Thomas Windestam

ANNONS
Av Johan - 13 oktober 2007 13:29

Idag tog vi med oss Melker till Björnön för lite skiftlöpning, jag sprang sist så Melker och jag började gå runt 2,5:an eller Melker ville springa, ja till och med springa tävling... "Mekke springa tävling" hördes mer än en gång, det måste han ha snappat upp när vi berättat att mamma och pappa minsann skulle springa tävling imorgon. Vi körde lite klara, färdiga och gå därute i spåret och han sprang och gick om vartannat så vi klarade nog första kilometern på dryga 20 minuter... "Är det roligt att springa?" frågade jag... "Mmmm, mmmm" fick jag till svar. Dock mattades krafterna och till sist blev dom höga träden klart mycket roligare att titta på...

Min egen löpning då, jodå lätt lufs runt en remix av 5:an som väl gav just 5 km ändå på rätt småtröga ben, 4 x koo insprängt i det hela oxå. På det hela taget ett nja över passet, men det var ju i rent tävlingspreppande syfte så...

Ikväll, god mat, ännu en Beck-film och sedan en god natts sömn innan säsongen ska avslutas imorrn.... no wind thank you!

Av Johan - 12 oktober 2007 13:34

Tar lunch redan strax innan tio idag (p g a öppet hus på jobbet på eftermiddagen) styr stegen, hyggligt lätta mot rocklundaspåren som så många gånger förr... Motvinden på ditvägen piskar duktigt men i skogen besvärar den inte nämnvärt, benen känns hyggligt bra idag och dom får gå på nå´n form av autopilot ingen forcering mot högre fart... Klarar av 5:an och styr kosan åter mot jobbet igen, dryga 9,3 km på 42:29... Blir en lugn, lugn runda imorgon och lite koo för att preppa inför HL på söndag....

Av Johan - 12 oktober 2007 08:30

Helt otroligt, det trodde man inte efter gårdagens mardrömspass på jobbet! Stämplade ut kl. 23.10 och lufsade därefter dom dryga 5 km till dagis för att hämta upp cykeln. Var skönt att bara koppla bort hjärnan från allt vad som hette jobb och dylikt ett tag. Benen var väl kanske inte kanonbäst, men på plattpartierna kändes det riktigt bra, även om takten var låg!

Idag blir det öppet hus på jobbet vilket innebär övertid igen, smiter ut på en übertidig lunch för lite lätt löp i rocklundaskogen innan det vankas snittar och bubbelvatten på jobbet. Sedan blir det fredagskväll i soffhörnet, ska i möjligaste mån försöka koppla bort oron över att två visniningar gått med sammanlagt en besökare...

Sedan Hässelby, säsongsavslutning på söndag... det ska bli kul! 

Av Johan - 11 oktober 2007 17:56

När man blir tillfrågad på jobbet hur det gick tävlingar och dylikt smäller det alltid högre hos folk när man säger att man placerat sig bra i ett lopp som har flera tusen deltagare. När jag ärligt skulle springa en bra tid och hamna på en tusande plats... Men, men... it´s all the eyes of the common man!

Av Johan - 11 oktober 2007 12:23

Nu var det så dags för ALJ-Open på stadion i år igen, även Stockholms-DM på 10 000 m. Vet inte om jag hade några större förhoppningar direkt, kallt var det ute och det sista intervallpasset indikerade allt annat än snabba ben. Min skissplan var att springa första halvan ungefär som på Löparnas kväll, dvs runt 16:30 och sedan kunna trycka lite hårdare under loppets senare hälft. När pistolen ljöd och vi drog iväg kändes benen än klart mycket bättre än i söndags, redan efter ett varv kom det stora tåget och sprang förbi mig, is i magen var planen, första kilometern behövde inte gå snabbare än sist, dvs 3:18. När vi nådde kilometer nummer ett var tiden per eget ur 3:16 och alltså snabbare än sist, så var man i no mansland, stark i vetskapen att minst några i det gruppen framför hade försprungit sig så här i inledningen. Efter ett antal kilometer, varav alla snabbare än på Löparnas kväll plockade jag några ur framförvarande grupp och några klev av, kom upp i rygg på LN och fick draghjälp ett par varv innan jag gick förbi och tänkte mig att få dra ett par varv. Nu var det ånyo lucka framåt till nästa grupp så var något splittrad... Vid passering halvvägs var det 4-5 sek. snabbare än plan! Tog in på framförvarande grupp där Szalkai släpade något och precis när jag trodde att jag skulle få en rygg att gå på så kliver han av... Stor suck och åter i vakumet, bara att koppla an pannbenet och försöka jobba ikapp nästa löpare! Nu börjar låren kännas riktigt frusna, något jag inte upplevt tidigare i loppet. Men faktum är att jag plockar meter efter efter meter på Tumba-löparen framför och kommer ikapp honom och efter sällskap ett par varv går jag vid c:a 8 500 m förbi och har ånyo en lucka på 40-50 meter fram till Brian B och Simmarbjörnen, i detta skede känns det som jag tar på dem, dock mattas mina krafter och deras ökar under sista kilometern och jag hinner aldrig ikapp dem, bryter mållinjen på 32:48.3 och en 6:e plats och en 4:e i DM, skitnöjd! Tangerat pers sånär som på 3 fjuttiga hundradelar... Känns bara positivt inför nästa säsong....!!!

Nu är det bara Hässelby på söndag kvar innan vilan... Idag transportlufs t o r till jobbet! 

Av Johan - 9 oktober 2007 19:12

...som gjort sig tillkänna gång efter annan sedan Lidingö, idag var dom peppar, peppar riktigt bra, kan inte säga att det är någon plåga som hämmar löpningen direkt, det bara känns att dom finns där lixxom! Möjligen framkallade av för snabb löpning för tätt inpå Lidingö, eller för att markera att nu är det snart dags för slutet på säsongen...

Med två tävlingar kvar känner jag att jag leva med dom trilskande benbaksidorna och jag ser framemot att få dra på mig Mayflysen igen, känns som det var en stund sedan man stiftade bekantskap med dom orangefärgade lättviktarna...

En person bemödade sig iallafall att dyka upp på visningen medans vi satt på Bredbar och slevade in en underbar vegetariskpastagratäng, dock verkade dom inte ha varit några potentiella köpare, ny visning på torsdag... Största tummen hålls för att det ska lösa sig hur som helst... Nu ska det drickas cola, ätas digestive och kollas på dr. Hus... Imorrn blir det bright and early morronjogg...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se