swyzak

Alla inlägg under september 2007

Av Johan - 12 september 2007 13:01

...nedanstående bild till utvecklingen av min löpning under morgonens (tillika dagens enda pass). Helt vansinnigt stolpigt till en början (typ som apan i vänster kant av bilden) hade tänkt mig c:a 12-14 km, fick snabbt revidera det när jag kände hur benen inte direkt responderade alls... Nåväl mot slutet fick jag väl till något man på något sätt kunde likna vid löpning på ett hyfsat sätt (människan i höger kant på bilden)... 8,5 km på 41 minuter! Med 4 x koo som var larviga, farten obefintlig! Mötte dock oväntat många löpare för att vara halv sex på morgonen!

Imorgon stundar SD i Rocklundaskogen på lunchen, längden lär variera beroende på hur mycket tid jag känner att jag kan lägga på det... plus morronlufs dårå...! 

ANNONS
Av Johan - 11 september 2007 19:33

Jepp, och för att förklara hur det kan bli mangointervaller får jag dra dagen från start. Dagen begynner med distanslöpning till jobbet, med (löpar)ryggsäck såklart, mitt lunchmission blir att handla med mig en mango hem... Men nu till distanslöpandet igen, ben som lovade allt annat än lovande inför eftermiddagens pass... gav mig på en lättare fartökning över ca 1' och då kändes benen rätt hyggliga, det kanske skulle funka ändå i eftermiddag... Landade på jobbet efter 7 km och strax över 31 minuter i tid räknat. Snabb dusch och sedan massvis med jobb!

Stämplade ut 15.30 för dagens andra pass, 6 x 2,5 km terrängintervaller med 50" ståvila stod på programmet, i c:a tröskelfart... Lite bävan inför att bränna av detta pass helt solo, 12 x 1000, 25 x 400 i all ära men 6 x 2,5 km känns psykologiskt rätt mycket tyngre, att det sedan är i terräng gör det tyngre också. Joggar till Rocklunda och sedan blir det 2,5:an som är hyfsat bra kuperad med småknixar och vissa korta branta backar. Drar iväg första och till min förvåning håller benen bättre än vad morgonens pass indikerade...! Stämplar in första på 9:18.0 sedan rullar det bara på, duktigt trött vid 5:e men då är det bara att borra ned och köra... Sista tas på ren jävelskap! Sedan har jag en lång 5,5 km väg hem, onödigt lång nedjogg men jag måste ju komma hem... Tanken att stanna på ICA lr Statoil för en stoor chokladbit är frestande då energinivån är toklåg känner jag, bränner dock vidare och kommer hem till serverad linslasagne som sitter som en redig käftsmäll just då... 22,6 km in alles för det passet... Mangointervaller till handlingarna... nyttiga inför stundande Lidingö!

Tider:

9:18.0/50.1

9:20.8/48.6

9:18.0/50.0

9:22.7/49.6

9:22.9/49.4

9:14.8/-

ANNONS
Av Johan - 10 september 2007 15:21

Bjöd en osedvanligt (tror jag) Bellmanstafett på lördagen, roade mig med att springa två sträckor dels i herrlaget och mixedlaget, vilket gav ungefär 10' vila emellan, bara att springa till kläderna, nåla upp ny nummerlapp och sedan bränna iväg ut på den översvämmade banan... Första sträckan var den som gick fortast men på något vis även den med klart sämst känsla i löpningen, inte för att den var direkt dålig, bara inte kändes helt klockrent... Kände mig kall hela sträckan igenom... Växlade in och sträcktiden blidde 16:26... 3:e plats totalt för laget!

Mixedsträckan gick något långsammare men som sagt med en trevligare känsla i kroppen, sträcktiden blev 17:00... sedan stundade en blåfrusen väntan på prisutdelning innan dagen kunde förgyllas med bastu i KTH-hallen, sällan har det varit så grymt med bastu.... Sedan skulle dom ickevegetariska picknickkassarna länsas.... Bröd, banan och cider fanns iaf som gick att käka...

Söndagen i löpväg innebar ett planerat långpass med Patrik med utgångspunkt vid deras sommarstuga i Sala... Vi virrade och irrade på diverse grusvägar och efter 75' löpta minuter anlände vi till terrängspåret vid Måns Ols, där det var dags för fartökning i 40', kul, jobbigt och allt på en gång... Sedan nedlufs sista kilometern till stugan igen för bastu igen... Finn-bastu denna gång... riktigt najs!

Idag är det VAB-dag och husvisning, guacamole-pasta och sedan kvällslufs... Innan allvaret tar vid imorgon igen, jobb och ganska mycket träning också... Ingen tävling denna vecka ger utrymme för lite mera träning också... eller?

Av Johan - 6 september 2007 21:38

Om än bara för en kort tid så fylls tomrummet som friidrotts-vm lämnade efter sig i tv-rutan av Golden League friidrotten. Kommer man sitta bänkad? Jepp!

Av Johan - 6 september 2007 16:30

Tar lunchtimman i anspråk till att köra ett intervallpass idag. Solen skiner ute och det känns nästan lite fel att bege sig in i friidrottshallen idag. Men då Arosvallen är skolbokad vill jag som jag skrev tidigare inte chansa. Joggar till hallen och lyckas leta rätt på någon som vill ta betalt av mig sedan är det bara några stegringar i snabbskorna och sedan dags för allvaret. Allvaret idag består i 10 x 1000 m med 200 m joggvila, och det ska vara fartökning sista 200 m, allt för att jobba upp min kassa spurt. Morgonens 6 km lufs indikerade riktigt tröga ben och så även uppvärmningen så jag bävade lite över hur det skulle gå. Men benen är det inget fel på alls idag, får däremot fokusera mera då det rör sig om 5 varv och inte falla in i nå´n slölöpning och ligga på hela tiden... Utfallet blir riktigt bra, klart mycket bättre än va benen sände för signaler innan:
10 x 1000 m, 200 m joggvila:
fartökning sista 200 m
3:21.4/55.1
3:21.3/55.2
3:20.4/56.2
3:20.0/56.9
3:20.1/57.9
3:19.3/57.3
3:19.3/58.1
3:18.8/57.7
3:19.0/56.7
3:15.9/-
Sjöblöt joggar jag tillbaka till jobbet, imorrn blir det 20' lätt, lätt jogg inför Bellmanstafetten på lördag, blir nå´t nytt och det ska bli riktigt skoj!

Av Johan - 5 september 2007 18:40

På morgondagens kvalitetspass, efter samtal med Arosvallens vaktmästare som lät hälsa att det var bokat för skolor mellan 9-15. Men jag var välkommen ned och prova i alla fall, känner att jag inte vill slänga bort tiden med att prova om jag kan träna alternativt kryssa mellan elever. Därför känns det bättre att lägga passet i friidrottshallen där man kan springa ostört, blir ju iaf garanterat shotsväder om man ska se nå´t positivt med det.

Givetvis blir det en lite morgonlufs också, men det är en annan historia...! 

Av Johan - 5 september 2007 12:23

Efter en lång dag (som givetvis började med morronlufs 6 km)med seminarium i hufuvdstaden tog jag att promenerade genom spöregnet upp till KTH för smurfträning. På dagsagendan stod 2 x 5 km terrängintervaller på Fiskartorpets 2,5 km spår, blev sparring med Simmarbjörnen på intervallerna, vi firade med att springa fel redan direkt och fick dryga kilometerns extra påslag på den första rundan... Kändes riktigt bra både uppför och utför även om jag har svårt att se terräng som min starka sida, men jag har ju ärligt aldrig gett det en riktig chans... Med flespringning blev den första intevallen drygt 6 km på 22:10. Vi pustade ut 75" innan vi drog iväg ut igen, något mer kändes det i benen, men hyggligt fräsch passerade vi första 2,5 på 9:18, Björnen verkade ännu piggare än mig och trummade iväg lite före mig... I sista långa nedförslöpan var väl fokusen på hur och var jag sätter fötterna inte helt skärpt för vips så trampar jag hyggligt snett... Det känns en del men jag biter ihop in och dimper in på 18:36 lite lätt värk i foten, inget som nu efteråt känns eller bekymrar, men jag blev lite nojjig ett tag... Kändes som ett bra pass, med kanonsparring! Sen var det bara att äntra SJ´s ståldemon till Västerås...

Idag blidde det lugna och fina 8,5 km på lunchen, benen var hyfsat stela och slitna, som vanligt kändes dom mycket bättre andra halvan, tempot rätt mediokert men det var tanken... Imorgon stundar 1000-ingar på lunchen, se vad benen tycker om det...!

Av Johan - 3 september 2007 18:23

Tog en tur i rocklundaskogen på lunchen idag, ska väl försöka förlägga så mycket distans jag nu kan till terräng i fortsättningen med tanke på LL. Det var oväntat lätta ben som pinnade runt i skogen... Inte direkt mycket ömmande i låren som brukar kunna förekomma...! 9,3 kilometer (börjar dock bli tveksam till hur rätt den distansen är, troligen längre) på 45 minuter blev det iaf...

Imorgon stundar seminarium i Stockholm med jobbet så jag tar tillfället i akt och stannar kvar och drar på klubbträningen efteråt, det ska bli riktigt skoj!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se