swyzak

Alla inlägg under september 2007

Av Johan - 20 september 2007 18:14

Lunchen idag tillbringades i Rocklundaskogen, närmare bestämt på 2,5 km spåret, på agendan stod 5 x 2,5 km med 30" ståvila, dvs 20" kortare än sist. Hade tänkt att farten nog skulle få stå tillbaka till förmån för den korta vilan. Nu blev det inte riktigt så...

5 x 2,5 km terrängintervaller med 30" ståvila:
9:19.5/29.5
9:16.3/28.8
9:15.8/29.0
9:21.9/29.5
9:21.3/-

Tappade dom två sista, troligen p g a ofrivillgt snabba 3 första där jag försökte springa sakta, sjukt!


Sedan blev det klart med huset idag, vi får det... 

ANNONS
Av Johan - 19 september 2007 09:52

Var då dags att ta sig an 10 000 m igen och Sätra IP vilka jag bägge hade lite dålig erfarenhet av sedan tidigare. Hur skulle det te sig idag månne? När vi denna kylslagna afton fick äntra banan och köra lite stegringar kände jag ett lätt illamående faktiskt, men benen kändes fräscha på stegringarna. Startskottet gick och efter lite sedvanlig trängsel och omlöpande så passerade vi första 400-ingen, nå´n sekund efter min plan men ingen panik, det fanns ju ändå 24 varv att jobba på det hela. Efter lite dryga omlöpningar osv. har jag några meter upp till Hovets Brian B och en annan Hovetlöpare, ger mig sjutton på att stänga luckan och hänga på dem, detta parti blir näst efter dom två sista varven det mest ansträngande på hela loppet... Vid drygt halva loppet kliver den ena Hovetlöparen av och Brian står för farten och jag kan fint ligga med och det känns riktigt bra i benen, planen utkristalliserar sig att jag ska dra iväg med dryga kilometern kvar under förutsättning att benen fortlöpande känns bra! Varv efter varv går, helt planenligt och med 1 km kvar glider jag förbi Brian och ökar något, dock inte tillräckligt för att skaka av mig honom, och på sista 400-ingen kommer han som ett jihu och även fast jag trycker i så är jag oförmögen att täppa till luckan... Korsar mållinjen som 6:a i A-heatet på 32:48.0, nytt pers... Toknöjd!

Efterhand tror jag att med lite aggresivare löpning sista 3-4 km finns det nog slipmarginal på den där tiden. Men tills dess tänker jag vara toknöjd med det här! 


km splits:
1. 3:18.3
2. 3:16.1
3. 3:20.4
4. 3:16.6
5. 3:19.4
6. 3:16.6
7. 3:17.1
8-10. 9:43.1
tider per egen klocka...

ANNONS
Av Johan - 18 september 2007 12:00

På Sätra IP ikväll ska det harvas 25 varv, sist det begav sig med 25 varv på bana blev försöket rätt misslyckat så vi får väl se vad kvällens försök kan mynna ut i... Sedan vankas varvräknande under heat nummer 2! Sedan är det nog dags att åka hemåt igen, kan man räkna med att sova runt midnatt kanske...?

Av Johan - 17 september 2007 19:03

...Hade jag imorse på den osedvanligt lugna joggen runt Ö. Mälarstrand med omnejd, riktiga dagen-efter hårdkörningslår typ... Positiva upplevelser var löpskolningen och koo-loppen som kändes riktigt bra idag! Får se vad early-bird tävlingspreppande 3 km joggen och koo säger imorgon bitti bara!

Av Johan - 16 september 2007 18:16

Jepp när man nyss varit sjuk som lillgrabben varit trodde man väl att det var safe nå´n vecka iaf, så inte fallet, rethosta och lite feber så risken för en VAB-dag imorgon är överhängande. Så joggen blir en morgontidig 6:a, lugnt och fint för nu vill vi ha fräscha ben till på tisdag!

Dagens träning blev 10,5 km förbi flygplatsen, en sträcka jag sprungit så många gånger att jag knappt törs tänka på hur många... Benen var något slitna från gårdagen, men inte helt odugligt slitna! Springer dock och såsar första 3-3,5 km och får skärpa upp tempot något mot slutet så det blir någón ordning på torpet...

Sedan friidrott på teven och hemmagjort potatismos och grymma sojabiffar, lugn och skön dag helt enkelt... Lugn och skön helg också, utan massa inplanerade prylar...!

Av Johan - 15 september 2007 20:06

Stod i valet och kvalet om jag skulle köra långpasset idag lördag eller imorgon söndag, till sist faller valet på idag (lördag) dels för att väderförutsättningarna såg bättre ut, plus att jag får två dagar med ÅH-löpning till Löparnas kväll på tisdag. Så efter 10 x koo-lopp med liten kundvagn på ICA Maxi så beger jag mig ut till Björnöns fagra natur. Psykologiskt lite halvjobbigt att jag tagit beslutet att springa 6 x 5:an allt för att få maximalt med backar under passet då 5:an innehåller 3 st TSM-mässiga motlut... Målet är en medioker takt och att inte låta tempot vara det som gör passet jobbigt jobbigt utan passets längd och kupering. Benen känns avsevärt mycket bättre idag än dagarna innan, vilket givetvis är tacksamt när 30 km terräng ska avklaras sådära! Allt flyter väl sånär som på ett fåtal hundägare och promenerare som gör anspårk på hela spårets bredd utan någon som helst koll bakåt vilket alltsom oftast gör att passagen får bli utanför spåret...! Ut på sista varvet med mycket kräm kvar i benen och ökar lite grand i fart och efter sista tuffa motlutet lägger jag i ännu en växel, känns som det finns mer fart i benen, men helt onödigt att slösa krut idag, passet har fyllt sitt syfte!

Bara att lassa in mängder med mat och dylikt då kroppen inte verkar ha något som kan liknas vid en botten nu så här efteråt... Imorgon stundar 14 lätta ÅH-kilometrar är tanken... Nu: cola och annat gott!

Av Johan - 14 september 2007 12:21

Sjöng väl inte U2 men ändå, idag är det fredag riktigt skönt. Blev en morgonlufs runt vanliga rundan nere längs Öster Mälarstrand, på lite sega morgonben och givetvis en smula sega från gårdagen! Blir en distanssväng med lätta fartleksinslag på eftermiddagen också, kanske på bättre ben?

Sen god mat, bra friidrott på teve...! 

Av Johan - 13 september 2007 19:38

Joggar iväg dom dryga 2 kilometrarna till Rocklundaspåret på lunchen, det får tjänstgöra som uppvärmning idag. Passet skulle egentligen var 3 x 5 km med 1 minuts vila. Men efter lite överläggningar ang. tidsbrist omvandlades det till progressiv snabbdistans. Enligt egen kalkyl tänker jag att 12,5 km borde hinnas med inom en rimlig lunchtid... Benen kändes redan på morgonjoggen imorse riktigt löpsugna, detta pass är inget undantag, startar i en god fart dock inte överdrivet fort... Flyter på fint försöker fokusera på att hitta flytet i löpningen både uppför och nedför och att inte förta mig och gå på för hårt i uppförsbackarna. Efter 5 km börjar låren kännas duktigt sprängda, rester från tisdagens pass, det gör det hela lite jobbigare men farten ökas succesivt, passerar 10 km på 37:51 och viker in på 2,5 km slingan får springa sick-sack mellan grävskopor och lastbilar som håller på och restaurerar belysningen i spåret, trycker på ytterligare och passerar in 2,5:an på 9:27 trots slalom... In alles 12,5 km på 47:18... Lite stumma ben och nedjogg till jobbet igen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se