swyzak

Alla inlägg under augusti 2007

Av Johan - 10 augusti 2007 08:40

Nja, det är väl en liten överdrift men med en luftfuktighet på dryga 200% när jag beger mig iväg längs Svartån vid 20.45 tiden på aftonen är det lätt att tro att man befinner sig i regnskogen, typ! Efter en uppvärmning med obligatorisk löpskolning tar så snabbdistansen vid, planen är 60' och benen känns bra och det finns ingen anledning att tro att det ska bli kortare... När jag passerat halvvägs känns det dock rätt segt och tanken på att göra passet kortare och stanna när jag passerar hemmet är lockande men inte tillräckligt tydligen eftersom jag fortsätter ned mot Öster Mälarstrand på ben som repar sig och trummar på i fin fart... Klockan stannar på 60' för SD´n, nedjogg runt kvarteret och sammanfattningsvis 21 km, bara hem och rensa kylskåpet och konstatera att det ännu en natt är för varmt för att sova gott!

SD´n gör att morgonens pass till jobbet görs på sega ben, skönt att det är det enda passet idag, full laddning för banpass imorrn, sedan kräftskiva hemma hos oss.... 

ANNONS
Av Johan - 9 augusti 2007 12:03

Det kommer lixxom att hänga ihop idag, jobbar till 22.00 så passet 60' snabbdistans för gå av stapeln efteråt med destination hemmet. Största problemet blir väl att man inte kommer kunna somna direkt efteråt, fördelen kan väl vara den behagliga kvällsluften kanske?

Imorse blev det morronjogg 6 km i under vansinnigt fuktiga förhållanden, men benen var hur som helst med på noterna... 

ANNONS
Av Johan - 8 augusti 2007 18:05

Tänkte försöka mig på att summera den tuffa träningen som var beordrad i juli då det ändå var tävlingsfritt. Veckomängderna blev som följer:

111,8 km

133,6 km

144,6 km

132 km

Kroppen håll pall för all träning också och jag kände mig inte outhärdligt sliten på morgonjoggarna utan snarare tvärtom att jag nästan ibland kunde uppleva mig som rappare när jag ligger i tuff träning. Att det låg kvalitetspass varannan dag funkade också utomförträffligt... Nu som sagt en något lättare vecka som planeras landa på strax under 100 km strecket... Nog svamlat om det ikväll stundar promenad i sommarvärmen sedan morronjogg imorrn följd av den dära långa (60') snabbdistansen efter jobbet sent imorrn kväll... Hoppas på lätt och fin luft då!

Av Johan - 8 augusti 2007 12:17

...men Bekeles uppvisning på 3000 m igår blir man nästan lite gråtmild, a-mazing! Ja det var stor friidrottsunderhållning på tv igår kväll, stor svenska prestationer oxå men Bekeles stack ut lite extra...

Själv tassade man lugnt hem igår kväll 5,8 km på lite småsega ben. På dagsagendan idag stod det lugn distans i Rocklundaskogen 9,3 km blev det totalt på lite småtrötta ben, men andock med en god känsla... Skönt med ett lugnt pass då morgondagen kommer bjuda lite längre snabbdistans och lördagen ett tufft intervallpass på bana...

Sedan brakar tävlingarna igång nästa vecka med tre tävlingar från ons-ons, det skall bli riktigt skoj, två bantävlingar plus folkfesten midnattsloppet... 

Av Johan - 7 augusti 2007 12:01

Eftersom jobbet startar kl. 10.00 ser jag det som ett bra tillfälle att hinna köra dagens kvalitetspass på Arosvallen innan. Kl. 07.45 vinkar jag av övriga familjen och joggar dom c:a 4 km till Arosvallen och är uppvärmd och löpskolad när jag kommer fram. Ville verkligen att det skulle kännas lätt och bra idag så därför har jag Mayflysen med mig att köra huvudpasset i... Solen gassar redan varmt och jag skulle gissa temperaturen i solen redan till runt 25 grader och en lätt bris...! Några stegringslopp senare och passet kör igång:

4 x 400 m, ståvila, serievila 2:20:
1:09.5/1:08.7
1:08.5/1:08.5
1:08.9/1:08.8
1:10.1/-

1:09.5/1:09.0
1:09.2/1:09.1
1:09.8/1:09.0
1:09.7/-

1:09.5/1:08.2
1:09.6/1:08.2
1:09.1/1:08.3
1:10.0/-

1:09.8/1:08.4
1:08.8/1:08.2
1:09.6/1:08.1
1:09.2/-

Helt nöjd med passet var skraj i början att jag skulle bränt mig med för snabb öppning men det höll rakt igenom... Nedjogg till jobbet via Hemköp för shopping av snabb energi.

Blir en kort jogg c:a 5 km hem från jobbet också (ännu ingen cykel), kommer bli lugnt, lugnt. Sedan lite vänner över på god mat och förhoppningsvis lite DN-gala på tv´n... 

Av Johan - 6 augusti 2007 12:14

...Hem är vad det kommer bli, kör korta vägen hem från jobbet 5,8 km på nå´t skumt sätt ska jag få med mig 6 st förpackningar pitabröd också. Tur att fart inte är prioriterat på detta pass. Körde 13,3 km till jobbet varav 40' i fartleksform på hyfsat bra ben. Försökte verkligen att inte såsa till för mycket mellan fartökningarna, nå´t som föll väl ut, visst något jobbigare än vanligt utan att för den skulle vara direkt jobbigt!

Fick även tag på vaktmästare på Arosvallen så imorrn är det dags för det första passet nå´nsin där, räknar med att stämpla in till det passet tidigt 08.00, 4 x 4 x 400 m står på schemat, jag är peppad på det! 

Av Johan - 5 augusti 2007 11:47

Träningsveckan avslutas med backpass, kör den gamla klassiska backen vid VL upp mot Viksäng. Gissningsvis 220 m lång eller nå´t... 12 x i 1500 kp är tanken. Redan efter första svängen upp känns benen sp fräscha och även om dett blir jobbigt (vilket det ska vara) så blir helhetsintrycket av passet mycket bra. Tiderna visar ett snitt över alla 12 st som ligger på vad den absolut snabbaste svängen i denna backen låg på under vår/vinterns pass här....!

Strand... om solen kommer nu bara!

Av Johan - 3 augusti 2007 09:33

Vips så är det fredag igen... vet inte men går veckorna om möjligt ännu snabbare när man jobbar igen? Vaknade inatt av ett infernaliskt smattrande på taket och insåg att det verkligen forsade ned regn, drog täcket över mig somnade om i hopp om att det skulle te sig en smula bättre på morgonen...

När jag efter en balja yoghurt och några mackor drog på mig skorna och klev utanför dörren kunde jag konstatera att det "bara" regnade ganska mycket. Satte av i lugn fart mot jobbet, benen var inte riktigt med på noterna till en början, men när jag svängde upp på "bonusrunda" över Djäkneberget började dom hajja vad det handlade om. Stannar utanför jobbet och 7 km är lagda till handlingarna på 31 minuter.

Nya direkttiv för träningen fram till tävlingsveckornas start har också hunnit anlända i min mailbox, verkar genomförbart. En smula mindre jobbigt än det varit hittils... Kommer att starta med passet hem som blir en fartlek troligen, genom Rocklundaskogen över stock och sten för att sedan för mig hem. Träningsmässigt kommer helgen bjuda ett tufft backpass någon av dagarna... whoaa, jag som har en hemlig passion för att springa backe, det är nästan en välsignelse att ha backpass planerade.

Annars blir det grillkväll i afton, och besök på parken Zoo imorgon... vita Tigrar, bruna apor och allt som en djurpark kan erbjuda... Fantomenland! 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se