swyzak

Direktlänk till inlägg 31 maj 2007

DM 5000 m... nja!

Av Johan - 31 maj 2007 09:12

Så var det då igår återigen dags att stifta bekantskap med den oranga tartanbanan, på Sätra IP skulle DM över 5000 m utspela sig. Efter en smärre trafikstockning i bästa Stockholmsanda anländer vi i perfekt tid, prickar av, svidar om och beger oss ut och värmer upp. Kroppen känns hyfsat lätt och fin kan väl noteras och förhållandena kan knappast bli bättre för löpning än denna afton. En svag vind, mulet och ca 15 grader, allt är upplagt för en strålande batalj när det 12 man starka fältet släpps iväg.
Det känns fortsatt bra och första 400-ingen passeras dryga sekunden under tänkt fart, detta är väl också sista gången under loppet jag har hyfsat koll på tiderna överhuvudtaget (som vanligt när Johan springer bana). Avancerar upp i fältet och kommer ikapp Björn och en annan löpare, lägger mig bakom då dom kör i ett hanterbart tempo. 3000 m passeras på 9:37 och det känns fortfarande ganska bra, visst är det jobbigt men det ska det ju vara. Vid c:a 3400 m börjar det kännas att benen dör en del samtidigt som Björn ökar farten och jag är oförmögen att följa och hamnar i ett vakum, gradvis ökar tröttheten i benen och utan rygg att gå på tappar jag nog mer fart än nödvändigt. Med 1200 m kvar kommer som ett paket på posten hållen också, känns som en skrämmande repris på ALJ-Open i höstas, där kapsejsar hela loppet eller iallafall hoppet om en tid ned mot dom låga 16:00. Under loppets två sista varv tvingas jag släppa ytterligare löpare förbi mig. Försöker öka sista 400 m men hållen hindrar mig från att kunna få till nå´n märkbar ökning, kollar klockan när jag kommer in på upploppet, i en övetygelse om att den lär stå på 17:00 nå´t i den stilen, den visar istället 16:06 och försöker förmå en ökning, verkningslöst. Bryter mållinjen på 16:26... väldigt missnöjd.
Ändock var det som vanligt kul att komma upp och träffa alla och glädjande att klubben tog hem både 1:a och 2:a platsen på DM... Lysande löpning av Patrik och Kalle!
Hemresan går åt till att analysera loppet (som vanligt) visst vet jag att det sitter massa tung träning i benen och att antalet pass med snabba intervaller lyser med sin frånvaro. Så sett ur den synvinkeln vet jag att det bara kan bli bättre till banloppen i augusti/september och jag ser framemot att få träna snabba intervaller igen efter midsommar när maran trillat ur benen. Men just nu ligger all fokus på maran och där vet jag att jag gjort alla förberedelser som står i min makt för att det ska gå bra!

 
ANNONS
 
Ingen bild

ES

1 juni 2007 08:03

Tjaba mannen!

Kul att se att även du har anslutit dig till cyberrymden och bloggandets värld.

Grattis till en bra prestation på DM och lycka till på maran. Själv har träningen kommit gång riktigt bra nu och jag känner mig redo att ha ett långt samtal med dig över några kalla där du kan lära mig om taktik och träning. fred ES

 
Ingen bild

Johan

1 juni 2007 11:01

Najs att träningen rullar på. Surrar gladeligen med dig över några kalla om både träning och allt annat som hör livet till... Gärna i på en soldränkt brygga sommar?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<<
Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se